Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da baharın habercisi papatyalar çiçek açtı. Kent merkezinin en büyük doğal alanı Zeytinpark, papatya, anemon ve kır çiçekleriyle süslendi.
Antalya kent merkezinde 2600 dönümde, 22 bini zeytin olmak üzere 25 bin ağacın bulunduğu Zeytinpark'a bahar geldi. Çocuklara doğa eğitimlerinin verildiği zeytinlik, papatya, anemon ve kır çiçekleriyle süslendi. Antalya'da hava sıcaklığının 20 dereceyi bulmasıyla doğa canlandı.
PAPATYALARIYLA DA ÜNLENDİ
Kentin akciğeri olarak kabul edilen Zeytinpark, papatya, anemon, ekşi yonca çiçeği, mor yıldız, sarı papatya ve çeşitli türlerdeki kır çiçekleriyle süslendi. Son yıllarda uçsuz bucaksız tarlaları andıran papatyalarıyla da ünlenen Zeytinpark, özellikle hafta sonları doğa tutkunlarının büyük ilgisini görüyor.
1200'LÜK ZEYTİN AĞACI VE ASIRLIK ARDIÇ TÜNELİ
İçerisinde Manisa'da yol yapım çalışmaları nedeniyle kesilecekken, köklenerek Antalya'ya taşınan 760 ve 1200 yaşında iki zeytin ağacının da bulunduğu Zeytinpark'a gelenler, ağaçlar arasında oluşturulan patika yollarda doğayla iç içe yürüyüş yapabiliyor. Alan içerisindeki tüneli andıran ardıçlar ve patika yol da yürüyüşlerin en güzel noktalarından birini oluşturuyor. 
29.3 KİLOMETRELİK YÜRÜYÜŞ PARKURU
Papatyalar ve kır çiçekleriyle rengarenk olan Zeytinpark'ta, doğa yürüyüşü ve bisiklet parkurları da bulunuyor. Toplam uzunluğu 29.3 kilometrelik 7 parkurun bulunduğu zeytinlikte, bu parkurlar sincap, tavşan, kelebek, karınca, kertenkele, kuş ve kaplumbağa olarak isimlendirildi. Tamamen doğal alandaki bisiklet parkuru ise 6 kilometre.
25 BİN AĞAÇ
Antalya Ticaret Borsası, 1935'li yıllarda 22 bin dönümken şehirleşmenin ve betonlaşmanın etkisiyle 2 bin 600 dönüme kadar düşen Vakıf Zeytinliği'ni yaklaşık 5 yıl önce doğasının korunması ve ranta kurban edilmemesi için 20 yıllığına kiraladı. 22 bini zeytin ağacı yaklaşık 25 bin ağacın bulunduğu Zeytinpark, bozulmamış doğal ortamıyla onlarca çeşit ağaç, bitki ve yabani hayvan türüne de ev sahipliği yapıyor.
610 MİLYON METREKÜP KARBONDİOKSİTİ TEMİZLİYOR
Sahip olduğu ağaç yapısıyla kent merkezinde her yıl 2 bin 600 ton toz ve 610 milyon metreküp karbondioksiti temizleyen Zeytinpark'ta, doğa akademisi ve doğa yürüyüşü şeklinde etkinlikler gerçekleştiriliyor. Doğa akademilerinde Antalya Ticaret Borsası ile Antalya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında çocukların doğayla bağlarının güçlendirilmesi sağlanıyor.

FOTOĞRAFLI