Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) ile kahvaltıda bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Turgut Özal’ın yapmış olduğu yapısal düzenlemelerin fiili sonuçlarını görmeye ömrünün yetmediğini söyledi.
Avcı, yaptığı konuşmada iş adamlarının önlerinin açılması için gerekenlerin yapılacağını söyledi. Eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan rahmetli Turgut Özal ile çalışma fırsatı bulduğunu ifade eden Bakan Avcı, Anadolu’da bulunan iş adamlarıyla ilgili Özal’ın ‘rüyası’ olarak tabir ettiği konu hakkında şunları söyledi:
“En büyük rüyalarından bir tanesi Anadolu sermayesini şimdi sizlerin yaptığı gibi ilçelere varana kadar örgütlenmesi, dünyaya açılması, istihdam alanlarını genişletmesi idi. Rahmetli bunun için gerçekten pek çok yapısal düzenlemeler yaptı. Ancak ömrü o yaptığı yapısal düzenlemelerin fiili sonuçlarını görmeye yetmedi. O yüzden ben özellikle Türkiye Genç İş Adamları Federasyonuna ve onun bileşeni olan Eskişehir İş Adamlarına teşekkür ederim. Biz siyaset olarak bize ne düşüyorsa, sizin önünüzü açmak için, sizin yolunu düzlemek için, Türkiye’nin içinde ve dışında ne yapmamız gerekiyorsa, hazırız. Nitekim Özal’ın bıraktığı yerden, Sayın Cumhurbaşkanlarımız, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan bütün dış seyahatlerine özellikle iş adamlarını götürerek oradaki muhatapları ile buluşturmayı en temel önceliklerinden bir kabul etmiştir. İnşallah önümüzdeki seyahatler Eskişehirli iş adamları ile birlikte oluruz. Birlikte dünyanın dört bir yanında muhataplarımızla Türkiye için Eskişehir için ne yaparız onları birlikte görüşürüz.”
“SALDIRI HAKKINDA GEREKEN YAPILIYOR “
Bakan Avcı, sorulan soru üzerine, Eskişehir’de bir gün önce saldırıya uğrayan partisinin gençlik kolları üyeleri ile ilgili soruya karşılık ‘gereken yapılıyor’ diyerek cevap verdi.
“HERKESİN HAKKINI TESLİM ETMEK LAZIM”
Kahvaltı sonrasında Dede Korkut Parkını gezen Bakan Avcı ile bir emekli öğretmen arasında ilginç diyalog yaşandı. Parkın güzel olup olmadığını sorduğu vatandaş, ‘çok güzel’ oldu diye cevap verdi. ’Bu tür güzel parklar öncelerde nerede’ diyerek sözlerine devam eden emikli öğretmenin, ‘sağolsun başkanımız’ demesi üzerine Bakan Avcı, şaşırarak ‘hangi başkanımız’ diye sordu. Vatandaştan ‘Büyükerşen’ cevabını alan Avcı, parkı Büyükşehir Belediyesi ve Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in yapmadığını söyledi. Ardından sözlerine devam eden Bakan Avcı, “Burası Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından yapıldı. Herkesin hakkını teslim etmek lazım. Adalet onu gerektirir. Temelini ben attım. Açılışını biz yaptık. Öğretmen olarak adaleti gözetin” dedi.
Bakan ardından esnaf ziyareti için parktan ayrıldı.