Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalyaspor’un 26 milyon TL’lik tesislerinin temelin attı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şu anda içinde bulunulan durum Antalya’ya ve Antalyaspor’umuza yakışmıyor. Antalyaspor 5 kişinin önünde oynamayı hak etmiyor. 33 bin kişilik stadı doldurmamız lazım. Bu stadı yaparken size güvendik" dedi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Döşemealtı ilçesinde 134 bin metrekarelik alana yapılması planlanan ve 26 milyon TL’lik yatırımın yapıldığı Antalyaspor Tesisleri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. İçerisinde Antalyaspor müzesi, 4 çim futbol sahası, 2 mini antrenman sahası, 2 tenis kortu, kapalı yüzme havuzu, 150 araçlık otopark konaklama tesisinin de olduğu tesislerin temel atma törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor Dernek Başkanı Nafiz Tanır, ilçe belediye başkanları, kırmızı beyazlı futbolcular ve çok sayıda davetli katıldı.
"ANTALYA’NIN HER SENE AVRUPA KUPALARINDA OYNAMASI LAZIMDIR"
Temel atma öncesinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, içinde bulunulan durumun Antalyaspor’a yakışmadığını ifade etti. Antalya’ya her geldiğinde ya bir temel atma ya da bir açılış gerçekleştirdiklerini belirten Çavuşoğlu, Antalya’nın yatırımlarla kısa sürede gelişeceğini söyledi. Çavuşoğlu, "Antalyaspor bizim göz bebeğimiz. Şu anda içinde bulunulan durum Antalya’ya ve Antalyaspor’umuza yakışmıyor. Futbolcu kardeşlerimiz ve yöneticilerimiz elinden geleni yaptı ancak olmadı" dedi.
Antalyaspor ve Alanyaspor’un Süper Lig’e çıkmasını hayal ettiklerini ancak gerçekleşmediği için üzüldüğünü belirten Çavuşoğlu, "Aslında hayalimiz Antalyaspor ve Alanyaspor’un Süper Lig’e çıkmasıydı. Şimdiki arzumuz iki takımımızın da finale çıkmasıdır. Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olan Antalya’nın her sene Avrupa kupalarında oynaması lazımdır. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz. Gelişigüzel bir tesis değil, bu tesis Antalyaspor’un kaderini belirleyecek niteliktedir. Antalyaspor’u yalnız bırakıyoruz. Antalyaspor 5 kişinin önünde oynamayı hak etmiyor. 33 bin kişilik stadı doldurmamız lazım. Bu stadı yaparken size güvendik" diye konuştu.
AVRUPA’NIN EN DEĞERLİ TESİSİ
Birinci yılında bir rüya projenin temelini attığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalyaspor’un babasından hatıra kaldığını belirterek, "İddia ediyoruz, Avrupa’nın en değerli, en güzel tesisini yapıyoruz. Allah bana Antalyaspor’a birçok şekilde hizmet etmeyi nasip etti. Rahmetli babam ben 2 yaşındayken Antalyaspor’u kurup eve gidince anneme, ‘Menderes’in yaş gününde Antalyaspor’u hediye ediyorum’ dedi. Ben Antalyaspor’un içinde doğdum. Bu aşk benim için kelimelerle ifade edilemez. Antalyaspor’u ata miras olarak devraldım" dedi.
HEYECANLANDIRAN İMZA
Tesisin yapımı için düzenlenen imza töreninde, nikahtan sonra en çok heyecanlandığı imzayı attığını belirten Türel, tesisin yanında bir de kolej müjdesi verdi. Kolejde okuyacak öğrencilerin Antalyaspor’un kaderini oluşturacağını ifade eden Türel, "Tesisin yapımında attığım imza nikah törenimden sonra en çok heyecanlandığım imza olmuştur. Bu alanın hemen yanında tahsisini yeni aldık. Antalyaspor kolejini kuracağız ve geleceğimiz kurtulacak. Burada yetenekli gençlerimiz burslu okuyacak ve geleceğin kadrosunu o gençlerimiz oluşturacak. Stadyumum da bu tesisten farkı yoktur. Antalya Stadyumu gelecek ay hizmete giriyor. Seneye futbolcu kardeşlerim 33 bin kişilik statta şampiyon oyuncular olarak oynayacaktır" dedi.
KULÜP BAŞKAN GENCER SÖZ VERDİ
Antalyaspor Kulüp Başkanı Gültekin Gencer de konuşmasında taraftara bir söz verdi. Süper Lig’e çıkmayı hedeflediklerini ancak nasibin play off’a olduğunu belirten Gencer, "Süper Lig’e çıkmak istedik ama nasip play-off’aymış. 5 Haziran’da herkese bayram havası yaşatacağıma söz veriyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Türel ile tesisin yapımını üstlenen proje müdürü arasında bir pazarlık oldu. Tesisin tamamlanma tarihi, yapılan pazarlıkla 7 Haziran 2016 olarak belirlendi.