Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, oyunu kullandıktan sonra, “Artık karar vatandaşımızındır. İnşallah bugün demokrasimiz, ülkemiz ve memleketimizin daha güzel olması için iyi bir tablo çıkacağına inanıyorum” dedi.
Mezun olduğu Lütfiye Kısacık İlkokulu’na gelen Bakan Çelik, 1085 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Çelik, oy kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bir seçime daha kavuştuk Allah’a şükürler olsun. Bugün milletimiz için demokrasi bayramı. Siyasi partilerin her biri olabildiğince özgür biçimde görüşlerini milletimize arz etti. Tek tek vatandaşlara ulaşmaya çalıştık hepimiz. Her konuda görüşlerimizi iletmeye çalıştık. Artık karar vatandaşımızındır. Karar sahibi de milletimizdir, makam sahibi de milletimizindir, yetkinin sahibi de odur. İnşallah bugün demokrasimiz için, ülkemiz için, memleketimizin daha güzel olması için iyi bir tablo çıkacağına inanıyorum. Hep beraber sandıklara, oylara sahip çıkacağız. Vatandaşımızın her bir oyunun karşılık bulmasını sağlayacağız. Bu çerçevede sandıktan çıkan irade ülkemizin nasıl yönetileceğine, kimler tarafından yönetileceğine karar verecek” diye konuştu.
Türkiye demokrasisi için iyi bir gün olduğunu kaydeden Bakan Çelik, “Etrafımızda bir sürü devlet bu imkandan mahrum. Biz ise seçim yapabiliyoruz, seçimleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Milli iradenin ortaya çıkmasına vesile olacak bir imkana hep beraber kavuşuyoruz. O sebeple bugün hepimiz için milli irade bayramı. Milli irade bayramımız bir kere daha kutlu olsun” ifadelerini kullandı.