Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, seçim çalışmaları kapsamında İstanbul’da bir gün içinde 3 açılış, 1’de tapu dağıtım törenine katıldı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Pendik’te bir otelde Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen “10. Ticareti Geliştirme Programı’na” katıldı. Programa Bakan Güllüce’nin yanı sıra TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan ve çeşitli ülkelerden gelen yabancı işadamları katıldı. Program konuşan Bakan Güllüce, “Budizm ve Yahudilik üye kapma yarışında değillerdir. Müslümanlık ve Hristiyanlık üye kapma yarışında olan dinlerdir. Bütün eksikliğine geri kalmışlığına rağmen Müslümanlar, Hristiyan dünyasından çok daha fazla üye kapmaktadırlar. Bu yüzden korkarım ki, 2000’li yıllar dinler savaşı yılları olacaktır. Dinler savaşında batı, doğu meselesini çözerken daha çok kendilerini birbirine kırdırarak bu meseleyi çözmeye çalışıyor. Bugün Ortadoğu’da yaptıkları operasyonlar bunların aynasıdır. Doğunun kalkınmaması ve ekonomisinin gelişmemesi lazım ki
Batı, doğu meselesini çözebilsin. Doğu meselesinin bugün çözülebilmesi için ekonominin iyi olmaması lazım. Doğuyu ekonomik olarak da kalkındırmamak için ellerinden gelen projeleri uyguluyorlar. Türkiye ile ilgili olarak da sevindirici olarak şunu söyleyeyim, biraz hükümetimizin katkılarından ticaretin açısı, ulaşım aksı ve üretim aksı doğuya doğru kayıyor. Batı yaşlandı ve artık üretemiyor. Yaş ortalaması çok yaşlı ve mevcut kobilerini götüremeyecek durumdalar. Artık üretim Hindistan, Çin gibi ülkeleri gelişmesiyle ulaşım, üretim ve ticaret oraya doğru kayıyor. Bu bizim avantajımıza geliyor, bunun da ileride çok büyük nimetlerini ve aklımızı kullanırsak bizi zıplatacak bir hal alır” dedi.
Bakan Güllüce konuşmasını şöyle sürdürdü:
“O ‘One Minute’ hadisesini siz 5 kişinin karşısında söylemiş gibi zannedebilirsiniz, aslında sayın Cumhurbaşkanımız hiçbir kimsenin söyleyemediği, batıya 1 dakika hemşehrim sözünü söylemiştir. 1699 Karlofça Antlaşması’ndan beri bu olay bir dönüm noktasıdır. Bugüne kadar İslam dünyası ne derse o oluyordu. O gün demişiz ki tamam ağabeyim söz sizde artık. O günden bugüne kadar hiç 1 dakika denmemiş, denememiş. Yüreğinde ve bileğinde lider de yokmuş.”
Konuşmasının ardından TÜMSİAD Başkanı Doğan, Bakan Güllüce’ye tablo takdim etti. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından fuarın açılışını yapan Bakan Güllüce, fuardaki stantları gezerek bilgi aldı.
Fuar açılışının ardından Bakan Güllüce Üsküdar Zeynep Kamil Mahallesi’ndeki Sivil Toplum Hareketi (STH) binasını açılışına gitti. Açılışta yoğun bir ilgiyle karşılaşan Bakan Güllüce, kurdele keserek binanın açılışını gerçekleştirdikten sonra bina içerisinde Türkiye’nin geçmiş dönemdeki sıkıntılarını anlatan bir kısa filmi izledi.
Bakan Güllüce STM açılışının ardından Sancaktepe Belediyesi tarafından Sancaktepe Emek Mahallesi’nde yapılan Sosyal Yaşam Alanı’nın açılış törenine katıldı. Açılış öncesi konuşma yapan Bakan Güllüce, “AK Parti hükümeti kuruldu Türkiye aldı başını gidiyor. Aramızda çok büyük farklar oldu. Artık insanlar tiyatro binaları ve sosyal tesisler istemeye başladı. Bu muhteşem bir gelişmedir. İçme suyu istiyorum, çocuklarımı banyo yaptıramadığım için hasta oluyorlar diyen kadından sosyal tesisler daha modern nasıl yapacaksın başkan? diye soran seçmene doğru getirdik. Biz diyoruz ki, 78 milyonu çatlasanız da, birbirleriyle kavga ettiremeyeceksiniz. Biz 78 milyon bir, dir, birlik olacağız. Herkesin problemini çözeceğiz, siz dışarıdan emir almaya devam edin. Bizden proje araklamaya devam edin, bu iyi oluyor. Başbakan Davutoğlu’nun kitabının arkasındakileri yapmaya çalışın, bu sevindirici bir şeydir. Şimdi güzel bir şey oldu. Bizim projeleri tırtıklamaya başladılar. Proje öğrenmeye başladılar ama kıskanmıyoruz. Her işin bir başlangıcı olur, öğrenme süresi vardır. Öğrensinler mahsuru yok. Başbakanımız zaten profesör, öğretim üyesidir. Onlar isterlerse hocamıza sorsunlar, eksiklerini tamamlarlar. Bende belediyecilik tecrübelerimi onlara anlatır, öğretirim ama bir şey yapmasınlar. Bu milleti birbirine düşürmesinler, ambulans yakın talimatı vermesinler. Yeter artık yazık bu millete” ifadelerini kullandı.
Konuşmasının ardından Bakan Güllüce, kurdele keserek Emek Mahallesi Sosyal Yaşam Alanı’nın açılışını yaptı. Ardından Bakan Güllüce beraberindekilerle beraber içerisinde 2 sauna, 2 havuz, 2 hamam, kreş, kafeterya ve restoran bulunan Sosyal Yaşam Alanı’nı gezdi.
Bakan Güllüce son olarak Beyoğlu Okmeydanı’ndaki Okçular Tekkesi’nde tapu dağıtım törenine katıldı. Tören alanında Okmeydanı’nın gelecekte yerleşim alanlarını gösteren maket vatandaşların ilgisini çekti. Bakan Güllüce burada yaptığını konuşmasında ise, “Sultanbeyli ilçemizi baştan aşağıya yüzbinlerce insanı ilgilendiren böyle bir tapu meselesi vardı. Onu da çok şükür çözdük ve o gece ben sevinçten uyuyamadım. Yani ben çözdüğüm için belediye başkanımın yıllardır ömrünü yiyen bir problemdi. Vatandaşımızın o mutluluğunu hayal ettim ve gece uykum kaçtı” dedi.
Bakan Güllüce, “Şu anda çok barışçıl nutuklar atan bir HDP var. Dinlediğiniz zaman sanki hiç bunlar oy atmamış. Şimdi HDP Başkanının konuşmasında sanırsınız ki barış elçisi, o 50 kişiyi öldürten inen şehirlere diyen sanki o değil. O jandarmanın kafasına odunla vuran milletvekilleri ortalıkta hiç yok. 2-3 tane barış meleğini ortaya koymuşlar, aman barajı aşalım diye ve onunda getirdiği tahribat yüzünden biz belki birkaç milyon insanın daha erken işe girmesini ve daha büyük yatırımlar yapmasını önüne geçtiler. Bu ana muhalefet kentsel dönüşüme de karşılar, diyor ki olmaz. Belediye başkanı da bana geliyor, bakanım bana yardımcı ol yapayım. Bende yardımcı olmak istiyorum, kentsel dönüşümün partisi olmaz ancak sonra dönüp diyorum ki, belediye başkanı sana yardım etsem senin genel başkanına bunun hesabını nasıl vereceksin. Genel başkanı da belediye başkaları kentsel dönüşüm yapmamalı, bu rantsal dönüşümdür diyor. Dünyanın en paradoksal durumu da budur. Bunlar kentsel dönüşüme muhalifler, bunun içinde sürekli mahkemeye giderler. Kentsel dönüşüm mutlaka olmasın diyorlar ki, AK Parti başarılı olmasın millet sürünecekmiş, onlar için önemli değil. Biz de diyoruz ki, size rağmen kentsel dönüşümde başarılı olacağız” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Bakan Güllüce Okmeydanı’nda oturan 220 vatandaşa tapularını dağıttı. Bakan Güllüce, babasıyla birlikte tapusunu almaya gelen bir çocuğu da sevdi. Tapu dağıtımının ardından tapu sahipleri ve protokol ile birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.