Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Tuzla Belediye Başkanı iken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile bir yurt dışı gezisinde hızlı trene bindik. O gün hızlı trenin Türkiye’ye geleceğini hayal bile edemezdik. Ama AK Parti bunu birkaç yılda hayata geçirdi" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Kocaeli İli Gebze İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği danışma meclisi toplantısına katıldı. Gebze Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen danışma meclisi toplantısında konuşma yapan Bakan Güllüce, “Ben Tuzla Belediye Başkanı iken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile bir yurt dışı gezisinde hızlı trene binelim teklifinde bulundum. Biletleri aldık ve hızlı trene bindik. Uçak gibi, konforlu demiştik. O gün hızlı trenin Türkiye’ye geleceğini hayal bile edemezdik. Ama AK Parti bunu birkaç yılda hayata geçirdi. Sağ olsun AK Parti, sağ olsun AK Parti’ye oy verenler. Biz hayalleri zorluyoruz. Onlar ne dediler? Çevreye zarar vermek için yapıyorsunuz. Biz hızlı treni çevreye zarar vermek için değil, hıza kavuşmak için, bu milletin refahı için yapıyoruz. Siz karşı çıkma projenize devam edin” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak “Geçen yıl 100 - 200 katrilyona yakın ÇED geldi Bakanlığa” diyen Bakan Güllüce, “200 katrilyon liralık yatırım olacak. İyi hatırlayın bir milyar dolar için 2001’de milletin, devletin, hükümetin, bakanların şahsi manevisini yerlere dökerek borçlanmak için dolaşan bir hükümet vardı hatırlıyor musunuz? Binlerce yıllık geçmişi olan bir milletin, bir devletin itibarını sıfırlayarak, ne olur bir milyar dolar borç bulalım diye uğraşılıyordu. Depremden toplanan paralarla memura zor maaş veriyoruz daha sonra ne yapacağız diyorlar mıydı? Diyorlardı. Şimdi ne diyoruz? 200 katrilyona yakın, yani bu 180 - 190 civarında bir rakam. Bunu yatırım yapacak duruma geldi Türkiye. Onlar da proje yaparlar. Projeleri karşı çıkma projesi. Her hayırlı işe karşı çıkma projesi yaparlar. Siz oturursunuz, bir tünel yapmak için kaç tane mühendis, tekniker, harita mühendisleri, inşaat mühendisleri. Çalışırsınız, çalışırsınız. Onlar karşıyız der çıkar. Biz bu millete hayırlı olan projeleri yaparız. Onlarda bu millete hayırlı olan her işin karşı projesini yaparlar. Çok kolaydır. Karşıyız der çıkarlar” dedi.
Öte yandan Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği Erzurum’un kurtuluş yıl dönümü etkinliklerine de katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, oturduğu yerden bar ekibine ritm tuttu.