Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada ile yakınındaki Sivriada’yı kapsayan “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinin temel atma törenine katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı temel atma töreninde Bakan Güllüce, protokol ile birlikte butona bastı.
27 Mayıs 1960 darbesinden sonra idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı Yassıada ile yakınındaki Sivriada’yı kapsayan “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” projesinin temeli atıldı. Yassıada’daki törene Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes, Celal Bayar’ın torunu Emine Gürsoy Naskali ile 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası yargılananların yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.
Törende TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Çelik ve Başbakan Davutoğlu’nun konuşmalarının ardından temel atma törenine geçildi. Törene katılan protokolün sahneye gelmesiyle birlikte butona basılarak temel atıldı. Temel atma töreninin ardından toplu olarak hatıra fotoğrafı çekildi.