Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, Maltepe Meydanı’nda yapılacak olan “Büyük İstanbul Mitingi” öncesi miting alanı gezerek, partililerle bir araya geldi. Bakan Güllüce, miting hazırlıklarının bayram havasında geçtiğini ifade ederek, “Geçmiş seneye gören Maltepe’de daha fazla kalabalık olacak” dedi.
Maltepe Meydanı’nda 17 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan “Büyük İstanbul Mitingi” öncesi partililer, miting alanında bir araya geldi. Geleneksel olarak her sene düzenlenen “Birlik ve Beraberlik Gecesi’nde”, Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Şentop, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, milletvekili adayları ve partililer bir araya geldi. Gecede, Bakan Güllüce miting alanına gelerek partililer tarafından verilen yemeğe katıldı. Yemeğin ardından partililerle bol bol fotoğraf çektiren Bakan Güllüce ardından miting alanını gezdi.
“GEÇEN SENEYE GÖRE BURADA DAHA FAZLA KALABALIK OLACAK”
Gecenin bu saatinde AK Parti’nin cıvıl cıvıl olduğunu ve on binlerce insanın alanda olduğunu belirten Bakan İdris Güllüce, “Bu alanı hazırladılar. Teşkilat mensuplarımız ve vatandaşlarımız burada ne olup bittiğini merak ederek geldiler. Burada şu an bayram havası var. Yarın burada milyonun çok üstünde insan olacak, 7 Haziran bayramını şimdiden kutlayalım diye burada hazırlıklar var. Teknik çalışmalar ve ışıklandırmalar yapılıyor, teşkilat mensupları da denetim yapıyorlar. Ayrıca bu güzel bir anı oluyor, burada bir şeyler yiyip içiyoruz. Güzel, hoş ve unutulmaz bir hava var” dedi.
İHA muhabirinin “Büyük İstanbul Mitingi’ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen sene başbakanken düzenlediği Yenikapı Mitingi’nden daha fazla katılım yapılarak rekor kırılacak mı?” sorusu üzerine Bakan Güllüce, “İnşallah, tam olarak bir şey söyleyemiyorum ama geçen sene buraya ulaşımda sıkıntılar yaşandı. Bu yıl ondan daha fazla tecrübe oldu. Geçen yıl ilkti, biz bunu hep Yenikapı’da yapardık. Anadolu ve Avrupa yakasından gelenler biraz acemilik yaşadığı için ulaşamadı. Burada da meydandaki insanlar kadar dışarıda kalanlar oldu. Boğaziçi Köprüsü’ne yakın yerlere kadar kalanlar oldu, buralara gelemediler. Bu sene herkes buranın farkındalar. Burada daha büyük bir kalabalık olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Açıklamalarının ardından vatandaşlarla fotoğraf çektiren Bakan Güllüce ardından miting alanından ayrıldı. Öte yandan Maltepe Meydanı’nda hazırlıklarda son aşamaya gelindiğini görülürken, mitinge katılacak olacak olan vatandaşların da ihtiyaçları için gerekenlerin yapıldığı gözlendi.