Genel Kurul Toplantısı için Rize’ye gelen Adalet Bakanı Kenan İpek ve HSYK üyeleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesini gezdi. 

Adalet Bakanı Kenan İpek ve HSYK üyeleri sabah kahvaltısını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı olan Rize’nin Güneysu ilçesindeki Dağcami çevresindeki mesire alanında yaptılar. Kahvaltı sonrası Bakan İpek ve HSYK üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başından bu yana yakından takip ettiği Dağcami Projesi'ni gezerek projeyi yürüten yetkililerden bilgi aldılar. Cami hakkında bilgi veren Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, bin 150 rakımlı tepede yapılan caminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Üsküdar’da bulunan Kuşkonmaz Camisi ile bire bir aynı özelliklerde ve ölçülerde inşa edildiğini, iç ve dış işlemelerinin de aynına uygun olarak inşa edildiğini belirtti.

Bakan İpek ayrıca caminin varak çalışmalarını yürüten bayan kalemdar Özlem Doğan’dan da bilgi aldı. Doğan, üzerinde çalıştığı altın işleme varak çalışması hakkında bilgiler verdi. Bakan ve beraberindekiler daha sonra dürbün ile manzarayı izledi.

Adalet Bakanı Sayın Kenan İpek mahiyetinde Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) vekili ve üyeleri Güneysu- Kıbledağı’nda yapımı devam eden Camii ve mesire alanında ki incelemelerinin ardından, Rize Belediye başkanlığınıda ziyaret ettiler.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine yenisi yapılan Güneysu- Kıbledağı’nda yapımı devam eden Ayane Camii ve mesire alanında ki incelemelerin ardından, Bakan İpek ve beraberindeki heyet Rize Belediye Başkanlık makamını ziyaret etti. Ziyarete, Adalet Bakanı Kenan İpek, Rize Valisi Ersin Yazıcı, “HSYK” Başkan vekili ve üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız katıldı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Genel Kurul Toplantısı için Rize’ye gelen Adalet Bakanı Kenan İpek ve kurul üyeleri, toplantının ardından özel program dâhilinde meşhur Çayeli Kuru fasulyesini yedikten sonra Çayeli Doğal Yaşam Müzesini gezdiler.

Adalet Bakanı Kenan İpek, Rize Valisi Ersin Yazıcı, HSYK Başkan vekili ve üyeleri ve Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız’a Müze sorumlusu Ahmet Enisoğlu ve Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen tarafından Çayeli Doğal Yaşam Müzesinde sergilenen eserler hakkında ve diğer misafirlere bilgiler verildi.