Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde görev yapan muhtarlar ve azaları ile bir araya geldi. Toplantıda muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştiren Bakan Işık, "Yunanistan seçimleri öncesi Çipras’ın vaatleri, şimdi Türkiye’nin bütün muhalefetinin vaatleri haline geldi" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde görev yapan 102 köy ve mahalle muhtarı ve azaları ile kahvaltıda buluştu. Toplantıda konuşan Bakan Işık, muhalefet partilerinin muhtar maaşlarını arttırma sözünü eleştirdi. Bakan Işık konuşmasında, "Şu anda seçim dönemindeyiz. Borsada vaatler uçuşuyor biliyorsunuz. Herkes ‘Şunu da vereceğim, bunu da vereceğim’ diye konuşuyor. Yunanistan seçimleri öncesi Çipras’ın vaatleri, şimdi Türkiye’nin bütün muhalefetinin vaatleri haline geldi. Bu memleket tekrar IMF’nin ayağına giderse ne olur. Bu ülkenin onuru nasıl korunur diye düşünen yok. Bir parti de kalkmış muhtar maaşları bin 400 TL olacak diyor. Yahu AK Parti iktidarı sizden devraldı. Devrettiğiniz iktidarda muhtar maaşı 97 TL’ydi. Şimdi 904 TL, yani 10 katı. Daha iyi olmalı, evet. Ama bu seçimden önce söylenecek bir cümle değil. Sen muhtar maaşları 97 TL olarak iktidarı devredeceksin. AK Parti bunu 904 TL yaptıktan sonra muhtar maaşları fazla olacak diyeceksin. Bu alenen samimiyetsizliktir. Ama ben maaştan daha öte bir şey söyleyeceğim. Bu ülkede muhtarlara bu kadar önemi ve değeri ilk defa AK Parti verdi" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği değerden de bahseden Işık, "Sizlerin verdiği oylarla seçilen Cumhurbaşkanımız, sizleri Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırlıyor. Orada sizleri dinliyor ve mahallelerin sorunlarının çözümü için de talimatlarını veriyor. Artık bu işi sistematikleştiriyoruz. Bundan böyle muhtarların işlerini sadece yerel yönetimlere bırakmayacağız. Başbakanlığa attığınız bir mail otomatik olarak sistematik takibe düşecek. Göreceksiniz, sorunlar çok daha sıkı takip edilecek ve çok daha hızlı çözüme kavuşacak" ifadelerine yer verdi.
Bakan Işık’ın konuşmasının ardından muhtarlarla toplu fotoğraf çekilmesi ile program sona erdi.