Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımları gerçekleştirilecek olan Çayırova Kavşağı, Hannibal Kavşağı, Gebze Doğu Kavşağı, Dilovası Kavşağı, Eynerce Kavşağı ve Gebze Sehiriçi yolunun 6 şerit yapılması hizmetlerinin temel atma törenine katıldı.
Törene Bakan Işık ile birlikte Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarvekili Mehmet Hamdi, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, milletvekili adayları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, “D-100 devlet yolu üzerinde yapılacak olan bu düzenlemelerin ana iş kalemleri 985 bin metreküp toprak hareketi, 5 bin metreküp taş duvar, 94 bin metreküp beton imalatı, 217 bin ton iç temel ve alt temel malzemesi kullanılarak 317 bin ton sıcak karışım kaplama serilecektir. Çalışmalarımızda ayrıca 13 bin ton demir, 26 bin metre betonarme kazık inşa edilecektir” dedi.
Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, “100 milyonu aşkın bir yatırım bedeli olan, insana hizmeti esas alan, merkezinde insanın gelecek her gününü geride bıraktığı günden daha iyiye taşımayı amaçlayan bir hizmet anlayışının temellerini atmaktan ve Kocaeli’mizin ve ülkemizin çok önemli bir beklentisi olan ulaşım alanındaki bu hizmetlere hep birlikte, bugün, besmele ile ilk harcı atmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bir ülkenin ne kadar geliştiğini yollarından, havalimanlarından, demiryollarından anlarsınız. Eğer bir ülke gelişmişse karayolları çok iyidir. Onun için hükümetimiz kurulduğu günden bugüne kadar ulaştırma alanına çok büyük bir ağırlık verdi, çok önemli kaynakları ulaştırma hizmetlerinin çağdaş hale gelmesi için, dünyanın ileri ülkeleri seviyesine gelmesi için harcamaktan kaçınmadı. Biz bu ülkeyi dünyanın en gelişmiş, en çağdaş, en modern ülkesi yapana kadar gece gündüz çalışma azmiyle siyaset yapan insanlarız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve beraberindeki protokol üyeleri, Dilovası Eynerce Kavşağı çalışmalarının temellerine beton dökülmesi işlemini başlatacak olan butona bastılar.