Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Anneler Günü dolayısıyla Kartepe’de düşen askeri helikopterde şehit olan Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu’nun ailesini ziyaret etti.
Şehit Üstçavuş Karakaşoğlu’nun annesi Leyla ve babası Nihat Karakaşoğlu’nu evlerinde ziyaret eden Bakan İslam, "Onlar sadece sizin çocuklarının değil, hepimizin çocukları, milletimizin çocukları oldular" ifadesini kullandı.
Şehitlerin yaptığı vazifenin karşılığı olmadığını kaydeden Bakan İslam, bakanlığının görevinin şehitlerin ailesini ayakta tutmak olduğunu vurgulayarak "Onun içinde arkadaşlarımız son derece hassas çalışıyor. Yavaş yavaş bitmeye başlayan önünü aldığımız bu kaosun, problemin, İnşallah Allah’ın izniyle sonunu getireceğiz. Annelerimiz ağlamaması için, daha fazla şehit vermemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.
Şehidin babası Nihat Karakaşoğlu ise oğlunun dört dörtlük bir evlat olduğunu vurgulayarak "Allah herkese Mehmet gibi bir evlat versin" ifadesini kullandı.
Ziyaret sırasında Bakan Ayşenur İslam, şehit ailesine bir Türk bayrağı verdi. Şehidin annesi Leyla Karakaşoğlu, bayrağı öperek aldı. Bakan İslam, aileye ayrıca, üzerinde bir Çannakkale şehidin, "Bugün vatan bizden razı olacak, nefer şehit, ordu gazi olacak" sözlerinin yazılı olduğu tabloyu da verdi.