Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ”Kapatılan Doping İle Mücadele Merkezi’miz vardı Hacettepe Üniversitesi’nde bugün itibariyle WADA’dan Uluslararası Doping Ajansı’ndan tekrar sertifikasını aldı” dedi.
Sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıda bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, burada yaptığı konuşmada gençlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek, “Eline molotof kokteyli alıp da bunu bırakın polis olmasın herhangi bir insana bir binaya attığınız zaman bunun karşılığı nedir? Bu gösteri değildir, demokratik hak değildir. Bu kendini ifade etme özgürlüğü değildir. Bu düpedüz vandallıktır, terördür. Bunun başka bir açıklaması yok. Dünyanın hiçbir yerinde buna müsaade edilmez kusura bakmasınlar. Dolayısıyla biz gençlerimizin elinde bilgisayar, kitap, kalem bunu görmek istiyoruz” dedi.
Gençlerin aynı fikirde olmasının söz konusu olmayacağını söyleyen Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Gençlerin birbirleriyle oturup istişare yapmalarını istiyoruz. Aynı fikirde olmayacaklar tabi ki çok farklı fikirler olacak. Ama o farklı fikirlerin oturup birbirleriyle müzakere etmeleri lazım siz burada sivil toplumun temsilcilerisiniz. Sizin fikir ayrılıklarınız olmuyor mu? Oluyor ne yapıyorsunuz otuyorsunuz bir masaya müzakere ediyorsunuz orta yolda buluşuyorsunuz. Biz bunu istiyoruz işte biz bundan farklı bir şey istemiyoruz ki gençlerimizin eline silahı, molotofu, taşı, sopayı verenler kusura bakmasınlar bu ülkenin geleceği ile ilgili hayırlı rüya görmüyorlar. Onlar hiç kusura bakmasın bize gelip ders vermeye kalkmasın. Biz bu ülkenin gençliğine her türlü imkanı sunmak için çabalıyoruz. Gençlik merkezlerimizdeki sunduğumuz kurs imkanları bunların içerisinde sanattan, dil öğrenimine her şey var. Müzik aleti, dil öğrenimi, sanatsal anlamda geleneksel sanatlarımız, modern sanatlarımız, unutulmaya yüz tutmuş el becerilerimiz bunların hepsi, spor alanlarında yaptığımız yatırımlar gitsin kardeşlerimiz çocuklarımız spor yapsınlar. Biz şimdiden 2022-2024 olimpiyatlarıyla ilgili planımız ortaya koyup çalışmaya başladık. Onun için bunların planlaması içerisindeyiz. Biz 2023, 2053, 2071’i düşünüyoruz öyle 4 yıllık değil.”
“DOPİNG ARAŞTIRMA MERKEZİMİZ WADA’DAN SERTİFİKASINI ALDI”
Bakan Kılıç, “Sivas’tan bir müjde paylaşayım biliyorsunuz daha önce kapatılan Doping İle Mücadele Merkezi’miz vardı Hacettepe Üniversitesi’nde bugün itibariyle WADA’dan Uluslararası Doping Ajansı’ndan tekrar sertifikasını aldı ve Hacettepe Üniversitesi kampüsü içerisindeki Doping Araştırma Merkezi artık resmen WADA tarafından sertifikalandırıldı. Dolayısıyla artık uluslararası alanda doping araştırması, taraması yapabilecek merkezlerden birisi oldu. Bundan dolayı da ayrıca mutluyuz çünkü bu bizim geleceğimizle alakalı önemli bir mücadele içerisindeki dönüm noktasıdır” diye konuştu.