Salihli’nin Barış mahallesinde amcası Mehmet Sevinç’le birlikte kalan Gül Demir, beş yıl önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın talimatıyla bağlanan elektriklerinin, evin tapusu olmadığı için elektrik firması yetkilileri tarafından kesildiğini iddia etti.
Yirmi yıl boyunca yaptıkları gecekonduya elektrik bağlanmadı diye haber yapılması ile 5 yıl önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın talimatıyla elektrik bağlanılan evin elektriği yeniden kesildi.
Barış Mahallesi 964 Sokak’ta oturan Gül Demir (22), Gediz Elektrik yetkililerinin iki hafta önce gelip elektriği kestiklerini belirterek, “Rahmetli babam Alaettin Sevinç ile amcam Mehmet Sevinç için 5 yıl önce ‘20 yıldır elektriksiz yaşıyorlar’ diye haber yapılmıştı. O haberi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız okumuş ve aynı gün yetkililer gelip elektriği bağladı. Aradan 5 yıl geçti ve yetkililer gelip hiçbir gerekçe göstermeden elektriğimizi kesti. Su aboneliğimiz var ve her ay su ücretimizi ödüyoruz ancak evimizin tapusu olmadığı için elektrik abonesi olamıyoruz” dedi.
Mumla Yaşıyorlar
Dört yaşındaki oğlu Erdem Demir’in sabah uyandığında televizyon seyretmek istediklerini ve mağdur durumda olduklarını belirten Demir, “Şu an evde mumla oturuyoruz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız’dan Allah razı olsun onun sayesinde 5 yıl önce elektrik bağlanmıştı ama yine karanlıkta kaldık. Oğlum sabah uyandığında çizgi film izlemek istiyor. 5 yıldır elektrik aboneliği almak için uğraştım ancak bana abonelik vermediler. Hatta bana evinden olursun diye söylediler. Bana hiçbir yetkili yardımcı olmadı. Ben paramla elektrik kullanmak istiyorum ama yine de elektrik bağlamıyorlar. Çamaşır makinem ve buzdolabım var ama elektrik olmadığı için hiçbir işe yaramıyor. Yemekleri muhafaza edemiyorum. Perişanız. Yetkililerden bu konuya çözüm bulmalarını istiyorum.”