Bakırköy Belediyesi işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve gitme kararı aldı. Bakırköy İncirli Caddesi’nde toplanan işçiler, davul zurna çalarak halay çekti.
Bakırköy Belediyesi’ne bağlı BUYAŞ şirketinde çalışan Belediye-İş üyesi işçiler, grev kararı aldı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve çıktıklarını duyuran işçiler, İncilri Caddesi’nde toplandı. Davul zurna eşliğinde halay çeken işçiler, "Toplu sözleşme haktır, atılan işçiler geri alınsın" pankartı taşıdı.
Özgürlük Meydanı’na yürüyen işçiler adına açıklama yapan Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na çağrıda bulunarak, "Demokrat söylemlerine denk düşen adımlar atmaya, işten atılan işçi arkadaşlarımızı işe başlatmaya, hayvan barınağına sürgün edilen kadın sendika temsilcimizi eski görevini iade etmeye, yasalar ve toplu iş sözleşmesiyle elde ettiğimiz haklarımızı uygulamaya davet ediyoruz" dedi.
Özdemir işverenin katı ve uzlaşmaz tavrı nedeniyle Temmuz 2014’ten bugüne toplu iş sözleşmesi görüşmelerine oturulamadığını belirterek, "Grev uygulamasını başlatmış bulunmaktayız. Bu sürede anlaşmak için yaptığımız çağrılarımıza, işveren bir baş temsilcimizi ve üç işçi arkadaşımızı işten atarak, bir kadın temsilcimizi hayvan barınağına sürgün ederek cevap verdi. Üyelerimizi sendika değiştirmeye ve sendikamızdan istifaya zorlayarak, her türlü ayrıştırma ve baskı yönetimine başvurmaktadır" ifadelerini kullandı.
İşçiler daha sonra Bakırköy Belediyesi binasına grev pankartı astı.