Kayseri Melikgazi ilçe Belediyesi tarafından yaptırılan Balıkçılar Sokağı, düzenlenen görkemli törenle açıldı. Törende konuşan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Keyif alanlarını görünce insanın içi açılıyor" dedi.
Düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Milletvekili Adayı Yaşar Karayel, AK Parti’li diğer milletvekili adaylar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Burada keyif alanlarını görünce insanın da içi açılıyor. Elbette Kayseri’miz ticaret ve sanayi şehri diye adlandırılır. Ticaretle ilgili geçmişimiz 6 bin yıla dayanır. Bu anlayış içerisinde ticareti çeşitlendirmek, keyiflendirmek, insanları huzur ortamında yeme içme mekanlarını, ticaretlerini yapmaları da sağlamak bizlerin görevidir. Biz de bu anlayış içerisinde daha önce gönlümüze hoş gelmeyen ortamlarda yeme içme alanları yada bu hizmet sektörünün vatandaşlarımıza hizmet vermesine gönlümüz razı olmuyordu. Esnaflarımızla görüştük ve daha sonra da hayata geçirme yolunda adımlar attık. Yapılan işin ister istemez bir zamana yayılması, bu zaman içerisinde esnaflarımızı bir miktar arzu etmediğimiz halde mağdur etmiş olmamız, üzüyordu ama hiçbir zaman buradaki bu fedakar insanlar ‘Başkanım burası daha niye bitmedi’ gibi yaklaşım görmedik. Tam aksine bizlerin şevkini artırıcı, bizleri motive edici, kendilerine yakışır Ahi Evran anlayışı içerisinde sabırla bize destek olduklarını gördük. O açıdan bizlere bu yaklaşımlarından dolayı esnaf kardeşlerimize minnet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki ise, "Yıllardır belediyecilik yaparız. Allah’a hamdolsun ömrümüz temel atmakla veya açılış yapmakla geçti. 20 sene önce göreve geldik. Aynı ekip olarak Kayseri’yi yerel yönetimler açısından yönetmeye devam ettik. Arkadaşlarımızla beraber geçen günlerde oturduğumuzda konuştuk. Yaptığımız iş sayısı 10 bini geçiyor. Neredeyse her günümüze 1.5 açılış düşüyor. 4 bin tane cadde ve sokak yapmışız. Bin civarında park yapmışız. Sosyal tesisler yapmışız ve Kayseri’ye kazandırdığımız eserlerin toplamı 10 bini bulmuş" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, "Kentlerimiz sürekli olarak değişiyor ve gelişiyor. Farklı mekanlara ihtiyaçlar hissediliyor. Farklı tarzda yeme ve içme alışkanlıkları değişiyor. Kentlerin yemek kültürü bile değişiyor. Önceden bizim Kayseri’de dışarıda yemek yeme kültürü yoktu. Hatta biraz kınanırdı bile ama artık günümüzde böyle değil. Yeme içme kültürü değişip böyle mekanlara da talep olunca, biz yerel yöneticilere düşen bu tip mekanları hazırlamak ve hemşehrilerin hizmetine sunmaktır. Çok nezih bir ortam olmuş" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kesilen kurdeleyle birlikte Balıkçılar Sokağı hizmete açıldı. Düzenlenen açılış programı havai fişek gösterisiyle sona erdi.