Bursa’nın Mudanya ilçesinde, balkonları PVC doğramayla kapatılan bir sitenin daireleri belediye tarafından mühürlendi.
Halitpaşa Mahallesi Kırkdamla Caddesi’ndeki Koçlar Sitesi’ndeki dairelerin balkonları PVC doğramayla kapatıldı. Şikayet üzerine harekete geçen Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, dairelerin kapılarını tek tek mühürledi. Site sakinleri bu duruma isyan etti.
Site önünde toplanan sakinler, daire kapılarının mühürlenmesinin kendilerini rencide ettiğini söyledi. İki bloklu sitenin yöneticisi Mesut Nar, sadece balkonlara dolan yağmur suyu ve pisliği önlemek için yapılan PVC çerçevelerin yeni bir uygulama olmadığını savunarak, “Bu işler şikâyetle oluyorsa biz de yüzde 80’i bu şekilde olan Mudanya’daki bütün yapıları şikayet ediyoruz” dedi.
Nar, şikâyet edenin de şikâyetinden vazgeçtiğini belediyeye iletmesine rağmen çözüme ulaşamadıklarını iddia etti. Sakinler, iki bloklu sitenin şikâyet üzerine bir blokuna yapılan kaçak inşaattan mühürleme işlemlerinin diğer bloka yapılmamasını da ‘kişiye göre muamele’ olarak değerlendirdi.
Mühürlenen dairelere encümen kararıyla İmar Kanunu’na muhalefetten bin lira ile 2 bin lira arasında değişen para cezası kesen Mudanya Belediyesi, PVC aksamların bir ay içerisinde sökülmesini talep etti.