Çözüm sürecine sivil destek sağlamak amacıyla İstanbul Pendik’ten Diyarbakır’a hareket eden Barış Treni, Sivas’a geldi.
Sivas Tren Garı’nda gerçekleşen karşılama törenine, Vali Alim Barut, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Vali Alim Barut, “İradeyi zorla sağlamak mümkün değil dolayısıyla da bu treni biz ortak yaşama arzusunun bir tezahürü olarak görüyoruz. Bu sebeple burada karşıladık bu millet hiçbir şekilde oyunlara, tezgahlara gelmeyecektir. Bu millet nasıl asırlardır bir arada hür ve müstakil olarak yaşıyorsa gelecekte de aynı şekilde yaşayacaktır. Geçmiş bizim geleceğimizin teminatıdır. Bu ülke gelecek asırlarda daha iyi yerlerde olacaktır dünümüz, dünümüzden daha güzel geleceğine inanıyorum. Bu şekildeki bir organizasyonu yapanlara teşekkür ediyorum. Kendilerini Sivas’ta bir günde olsa ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.
Barış treninde bulunan Platform Sözcüsü Cengiz Algan ise, “5’inci durağımızdayız barış treni olarak inşallah 30 yıldır memleketimize zarar vermiş bu çatışma dönemi sona erecek silahlar bırakılacak. Bundan sonra artık silahların değil fikirlerin konuşmasını istiyoruz. Kardeş kavgası yaratılmaya çalışılıyor ama bu ülkede böyle bir şey asla yok. Bin yıldır bir arada yaşayan bir milletiz bundan sonrada böyle olacağını biliyoruz. Bu çatışma dönemi inşallah sona erecek bu sene inşallah iki bahar birden yaşarız. Bundan sonra önümüz, yolumuz biz hep birlikte Türkiye’yiz önümüz, yolumuz açık olsun. Ortak vatanımızda hep birlikte yaşamaya devam ederiz” diye konuştu.
Program kapsamında Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilmesi düşünülen fidan dikimi töreni ve ‘Çözüm Sürecinde Neredeyiz’ konulu panel güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.
Polis ekipleri, tren garında program esnasında geniş güvenlik önlemleri aldı.