Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçim çalışmaları kapsamında Şırnak’ın Kumçatı beldesine gelişinde çocukların tezahüratıyla karşılandı.
Şırnak Kumçatı Beldesinde evde vatandaşlarla bir araya gelen Arınç, burada yaptığı konuşmada, “Geçmişte siyaset yaptığımız beraber çalıştığımız Refah partisi, Adalet Partisi, Doğru yol partisi olan arkadaşlarımıza davamız birdi yolumuz birdi ama çok şükür bugünlere geldik. Şimdi güçlü bir iktidarız tek başımızayız. Hamdolsun bir hafta sonra yine milletimizin desteğiyle tekrar iktidar olacağız. İktidar olacağız da ne olacak? Önce hizmet edeceğiz. Şırnak’ın, Kumçatı’nın, Cizre’nin, Silopi’nin ve Beytüşşebap’ın ne ihtiyacı varsa onu yapacağız. Bir Devlet hükümet ne yapar? Elbette Hastahane yapar. İşin başı sağlık hepimiz sağlık şartlarının en iyi olmasını en güzel şekilde tedavi olmasını isteriz. Yol isteriz yolumuz güzel olsun bölünmüş olsun asfalt olsun. Sevdiklerimize en güzel şekilde ulaşalım. Yaptık yapacağız. Şurası olmadı demeyin hepsi bizde kayıtlı ve biz hepsini Allah’ın izni ile yapacağız. Bir kısmı müteahhitlerden kaynaklı bir kısmı proje değişikliği yapıldı. Ama bizim sadece illeri birbirine bağlayan değil ilçelerimizi birbirine bağlayan bölünmüş yollarımız olacak. Sözümüz vardır bugüne kadar sözümüzden dönmedik. Bundan sonrada en güzeli yapacağız." dedi.
Arınç konuşmasına; "Allah’ın izniyle en güzelinin yapacağız. Havalimanı yaptık ben de o uçakla geldim. Uçakta bir koltuk bile boş değildi. Eskiden ben Ankara’dan Şırnak’a gelmek istesem nasıl gelecektim. Her halde 1 saat 20 dk da gelemezdim değil mi? Çektiğimiz eski sıkıntıları düşünüyorum. Eskiden İzmir’den kalkıp vana giden bir otobüs 48 saat ya da 4 gün sonra varıyordu. Şimdi İzmir’den 1 saat 50 dk da vana gidiyoruz. Ankara’dan 1 saat 20 dk da Şerafettin Elçi Havalimanı’na geliyoruz. Rahmetlinin adıyla bu hava limanları oluyor. Allahın izni ile ne yapacağız, toprağımız varsa çiftçiye destek veriyoruz. Tarıma destek veriyoruz. Hayvancılığa destek veriyoruz. Yeni iş alanları açıyoruz ki evlatlarımız çalışsın. Yeni okullar yapıyoruz. Şırnak’a üniversite yapılacağını kim söylemişti geçmişte. Birisi var dese bunun aklında zoru var der kimse inanmazdı. Şimdi çok şükür 5-6 bin öğrencisi ile yeni açılan üniversitelerimizin bile talebesi var. Yüksekokullarımız var. Gençliğe hizmet, spora hizmet Allahın izni ile her şeyi yapacağız. Hizmet devam edecek. Durmak yok yola devam inşallah. Bizim oyumuz az ya da çok geldi, hiç bunların kavgasında değiliz. Kumçatı’dan, Şırnak’tan Cizre’den bize çıkan her oyun başımızın üstünde yeri var. Onun kıymetini biliyoruz. Kahramanmaraş’tan çıkan oyla Şırnak’ta çıkan oyun elbette birbirinden farkı olacak. Burada AK Parti’nin siyasetini yapmak her kişinin karı değil, er kişinin karıdır. Ancak sizin gibi kahramanlar AK Parti’den siyaset yapar. Bunu başkasından bekleyemiyoruz sizin bir oyunuz bile altın değerinde. Bunun kıymetini bilin biz biliyoruz. İkincisi biz cesur olacağız, güçlü olacağız." şeklinde sürdürdü.
Arınç: "Eski siyasetçiler gibi değiliz. Eskiden hükümetler kurulur 3 gün sonra biterdi. Şimdi öyle değil. Ayağımızı sağlam yere bastık, hakka dayandık, milletimize sırtımızı dayadık. 13 seneden beri ne darbe yapabiliyorlar, ne partiyi kapatabiliyorlar ne bir şey. Peki cesur olduk da ne yaptık. Çok şükür Türkiye’deki ayrımcılıkları bitirdik. Kürt Türk ayrımcılığı vardı, doğu batı ayrımcılığı vardı. Başörtülü başörtüsüz ayrımcılığı vardı. Bunların hiç birisi kalmadı. Terör canımızı yakıyordu, kanımızı döküyordu üzülüyorduk. Her gün bir cenaze, her gün bir ağıt. Bakın şimdi çözüm sürecini getiriyoruz, sonuna kadar arkasındayız. Ama çözüm süreci derken bir taraf tekrar teröre dönerken, yine kan akacak biz de öylece seyredeceğiz. Silahlar bırakılacak, ateş olmayacak ondan sonra oturacağız, zaten bunu 3 seneden beridir yürütüyoruz. Eskisi gibi karakol baskınları mı var, eskisi gibi musalla taşında sıra sıra cenaze mi var? Ama fırsat buldukça bir takım insanlar terör yapmaya silaha dayanmaya çalışıyorlar, onlar da bitecek hiç endişeniz olmasın. Çözüm sürecinin sahibi biziz yeni iktidarımızla daha kısa zaman da gücümüzü görecekler ve inşallah bu sorunu çözeceğiz. Biz memleketimizin her tarafını seviyoruz. Ben Manisa da siyaset yaptım. Ama Kürt kardeşlerimle birlikte siyaset yaptım. Bulunduğum her yer de Kürt kardeşlerimle aramız da sadece dostluk oldu. İman kardeşliği, ahlak kardeşliği oldu. Ben buraya nasıl geliyorsam Şehri Nuh diyip Şırnak’ın güzel insanlarını seviyorsam, Tunceli’ye de gittim orda da Munzur’u seviyorum, Tunceli insanlarını seviyorum. Eşkıya ile benim alış verişim yok. Ben temiz, namuslu, ahlaklı bin sene bu topraklar da bir birine akraba olmuş ve yaşamış insanları seviyorum. Bu ülke de İstanbul da İzmir de ne varsa, Şırnak’ta da o olacak. Bizim niyetimiz bu. Nasıl Manisa’ya en güzel hastaneyi yapmışsak buraya da en güzelini yapacağız. Oraya hangi hava limanını yapıyorsak buraya da onu yapacağız. Okulun en güzelini Şırnak’a yapacağız. Üniversitenin en güzelini buraya yapacağız." dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç; "Bizim gözümüz de sizin değeriniz büyüktür, ayrımcılık yok. Bu ülkenin insanları kader beraberliği yapmış. Kader birliği yapmış insanlardır. Bu çocuklarımıza istikbal hazırlamamız lazım. Bu çocuklarımızın geleceğini en güzel şekil de hazırlamamız lazım. Anneler, babalar, kardeşler, bu çocuklarla inşallah ülkemizin istikbalini kuracaklar. Bu hanım kızlarımıza bu genç delikanlılarımızla birlikte, inşallah huzur için de barış içerisin de yolumuza devam edeceğiz. Hepinizin bu seçimlerde büyük desteğe ihtiyacımız var. Sadece kendi oylarımızla değil, gücümüz yettikçe, korkutarak, tehdit ederek, bağırarak, çağırarak değil. İnsanların gönlüne hitap edeceksiniz. Arkadaşlar Ak parti bu millete hizmet ediyor. Bu Türk’tür bu Kürt’tür diye ayrım yapmıyor. Biz ne istiyorsak b u güne kadar yaptık. Ne olur bu hizmetler devam etsin. Bu ülke de tekrar silahlı terör olmasın. Çözüm süreci başarıya ulaşsın, oylarımızı Ak partiye verelim diyeceksiniz. Başkaları tehdit edebilir, korkutabilir, baskı yapabilir, ‘buradan filana oy çıkmazsa sonunuz gelir’ diyebilir. Bunlar korkak insanlara etki eder. Sizin gibi cesur insanlar bunun etkisin de kalmaz. Biz insanların gönlünden oy alıyoruz. Onlar ise korkutarak oy almaya çalışıyorlar. Biz Ak partiyi kurup yola çıktığımız da sizi kapatırlar dediler. Korkmadık, size darbe yaparlar dediler korkmadık. Korkmadığımız için Allah bize yardım etti. Hamdolsun biz bugün Türkiye’mizin ve bölgemizin en başarılı milletiyiz. Bundan da iftihar ediyoruz." şeklinde konuşmasını sonlandırdı ve daha sonra Şırnak Şehit Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Güngör’ün evine geçerek, burada şehitler için dua etti. Daha sonra AK Parti Şırnak milletvekili adayı Arslan Tatar’ın evindeki yemeğe katıldı. Yemeğin ardından Beraat Kandili dolayısıyla Kürtçe mevlit okutuldu. Arınç’ın bu sırada duygulandığı gözlendi.