Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı’nda askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan temizlik işçisi Murat Duran’ı evinde ziyaret etti.
Darbe girişiminin başladığı ilk anlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyondan yaptığı çağrı üzerine Taksim Meydanı’na giden Duran, Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan askerlere müdahale edip uzaklaştırmak istedi. Duran, o sırada şarapnel parçalarının her iki ayağına isabet etmesi sonucu yaralandı. Kanlar içerisinde yere yığılan Murat Duran çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kasımpaşa Asmalı Mescit Mahallesi Küçük Hamam Sokak’ta oturan ve Beyoğlu Belediyesi temizlik işlerinde çalışan 3 çocuk babası Murat Duran’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
"Böyle vatandaşlar oldukça bizim sırtımız yere gelmez"
Duran ve ailesiyle sohbet eden Ahmet Misbah Demircan, "Murat kardeşimiz bizde çalışıyor. İnanılmaz sağduyulu, temiz, dürüst, adaletli, vatanını, milletini, bayrağını seven, hakkı koruyan, namuslu bir kardeşimiz. Yine böyle bir gün para buldu. O parayı belediyeye getirdi ve sahibine teslim ettik. Emanete sahipliği çok fazla. Emanete hıyaneti olmayan düzgün bir kardeşimiz. O gün başka bir mevzu oldu. Mesele vatandı, vatanın namusuydu, vatanın şerefiydi ve yine orada üzerine düşeni bir vatandaş olarak yaptı. Bir kez daha gururumuz oldu. Biz Murat’a baktıkça şunu düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde böyle vatandaşlar oldukça bizim sırtımız yere gelmez. Allah bu kardeşlerimizin varlığını arttırsın sayılarını çoğaltsın" dedi.
"Vatan için canımı feda ederim"
15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıktığını belirten temizlik işçisi Murat Duran, "Ben televizyon izliyordum. Başkomutanımız Tayyip Erdoğan’ı televizyonda gördüm sonra Taksim Meydan’a çıktım. Askerler bir yukarı bir aşağı ateş etti sonra yaralandım. Yine olsa yine giderim vatanım için. Canımı feda ederim. Yere sıktığı zaman saçmalar geldi. İki ayağım da yaralandı" ifadelerini kaydetti.
Murat Duran birkaç ay önce de temizlik yaparken, bulduğu 2 bin 600 doları polis ekiplerine teslim edip, insani bir görev yerine getirmişti.
Başkan Demircan, Duran’ın ailesiyle sohbet ettikten sonra mahalle sakinlerini selamlayarak çocuklarla fotoğraf çekildi.