Okmeydanı’nda 50 yıldır yaşanan tapu sorunu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan öncülüğünde çözüme kavuşturulmaya devam ediyor. Düzenlenen tapu teslim töreninde 200 kişiye daha tapu sevinci yaşatan Başkan Demircan, Okmeydanı’nda kentsel dönüşümün başlatılacağının da müjdesini verdi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nda 50 yıllık tapu sorununu çözerek mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Okçular Tekkesi’nde düzenlenen tapu teslim törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Marker Aseyan, Beyoğlu AK Parti İlçe Başkanı Harun Muş ve çok sayıda vatandaş katıldı.
200 VATANDAŞ DAHA TAPUSUNA KAVUŞTU
Okmeydanı’nın 50 yıldır çözüm bekleyen sorunu Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın çabalarıyla tek tek çözme kavuşturuluyor. Daha yaşanılabilir bir Okmeydanı için çalışmalarına aralıksız devam eden Başkan Demircan, 200 vatandaşa daha tapu sevinci yaşattı. Tapularını teslim alan vatandaşlar duygulu dolu anlar yaşarken Başkan Demircan Okmeydanı’nda kentsel dönüşüme start verileceğinin müjdesini de verdi.
“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN PARTİSİ OLMAZ”
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın kentsel dönüşüm sürecindeki çalışmalarından övgü ile söz eden Bakan İdris Güllüce, Muhalefetin kentsel dönüşüme ve projelere tepkisini eleştirdi.
Bakan İdris Güllüce, “Nasıl bahanelerle şehirler yıktılarsa aynı zihniyetle kentsel dönüşüme de karşı. Ana muhalefet diyor ki, olmaz, Bana belediye başkanı gelip diyor ki bana yardımcı ol yapayım. Bende diyorum ki kardeşim sana yardımcı olmak istiyorum. Hatta bütün televizyonlarda şunu söylüyorum. kentsel dönüşümün partisi olmaz, gelin birlikte yapalım. Ey belediye başkanları gelin birlikte yapalım diyoruz. Belediye başkanına diyorum ki ben sana şimdi yardım etsem genel başkanına nasıl izah edeceksin bunu? Diyor ki, belediye başkanları kentsel dönüşüm yapmamalı. Nasıl izah etsin genel başkanına, o partiden seçilmiş. Dünyanın en paradoksal durumu da budur” şeklinde konuştu.
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BAŞARILI OLACAĞIZ.
Kentsel dönüşümde tüm engellemelere karşı başarılı olacaklarını ifade eden Güllüce, “Bunlar kentsel dönüşüme muhalifler. Bunun içinde sürekli mahkemeye giderler. Nasıl ki boğaz köprüsü yapılırken karşı çıktılarsa, İstanbul- İzmir otoyolunu 3 saate indiren raporu onayladık diye bizi mahkemeye verdiler. Yine 3 katlı tünelin onayını verdik diye hemen adliyeye gittiler. Kentsel dönüşüm yapmaya kalktığımız yerlerde yürütmeyi durdurmaya çalışıyorlar. Kentsel dönüşüm başarılı olmasın ki AK Parti başarılı olmasın, Tayyip Erdoğan başarılı olmasın, Ahmet Davutoğlu başarılı olmasın. Bizde diyoruz ki size rağmen kentsel dönüşümde başarılı olacağız” diye konuştu.
“OKMEYDANI TÜM GÜZELLİKLERİ YAŞAYACAK, KİMSE BUNA ENGEL OLAMAYACAK”
Kentsel dönüşümde titiz ve istikrarlı bir çalışma yürütüldüğünü belirten Başkan Demircan, “Bir yandan tapu vermeye devam ediyoruz. Diğer yandan kentsel dönüşümle ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ama siyaset bu, bizimle rekabet edenler var. O rekabet edenler her türlü söylemi konuşmayı üretirler. Bunu bu dönüşüme, bu güzelliğe yapmasınlar. Size söz veriyorum biz var olduğumuz sürece Okmeydanı bu güzellikleri yaşayacak ve hiç kimse buna engel olamayacak inşallah” dedi.
OKMEYDANI’NDA KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILIYOR
Tapu sorunu çözüme kavuşan bölgelerde kentsel dönüşüm için düğmeye basılacağını ve desteklerin verileceğini sözlerine ekleyen Başkan Ahmet Misbah Demircan , “Biliyorsunuz Fetihtepe tarafında evvelce tapusunu almış vatandaşlarımız var. Orada tapu meselesi yoktu. İnşallah önümüzdeki 10, 15 gün içerisinde artık 2’inci safha dediğimiz uzlaşmalara başlayacağız. Belediyemizin firması, şirketi tapusunu almış vatandaşımızla oturup gelecekle yapılacak dönüşüm için kat karşılığı anlaşmalarına başlayacak” ifadelerini kullandı.
Okmeydanı’nda bir yıldır devam eden tapu verme sürecinde, 20 bin 864 hak sahibinden, 15 bin 321 kişi tapusunu almak için Beyoğlu Belediyesine müracaat etti. Bir yıl içerisinde 5bin 100 kişi evraklarını tamamlayarak ödemelerine başladı.