TOKAT Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programlarının bu yılki ilk gününde 3 bin kişi bir araya geldi. İlk iftar yemeğine Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu da katıldı.
Gaziosmanpaşa Stadyumu yanında kurulan 3 bin kişilik Ramazan Sofrasında binlerce kişiyle iftar eden Belediye Başkanı  Eyüp Eroğlu, ''Ramazan ayında bu güzel manevi ortamda bir arada olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum” dedi. 
Ramazan'ın başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş olduğunu söyleyen Başkan Eroğlu, "Bir Ramazan-ı şerife daha bizi kavuşturan, Cenabı Allah'a hamdolsun. Ramazan; bereket, rahmet, mağfiret, kardeşliğin doruğa çıktığı ve her anlamda manevi yönden de yeniden yenilendiğimiz yeni bir ay. Bugün de ilk oruçlarımızı açtık, Cenabı Allah tuttuğunuz oruçları kabul ve makbul eylesin.  Ramazan ayı çok farklı duygularımızı yeniden ortaya çıkarıyor. Peygamberimiz, 'Komşusu açken, tok yatana bizden değildir' diye söylemiştir. Hem ihtiyaçlı komşularımızı hatırlıyoruz hem birbirimizi davet ederek iftarlarda bir araya geliyoruz. Diğer taraftan da özellikle yaptığımız ibadetlerle, dualarla Allah'a daha da yaklaşıyoruz. Allah bu ayın kıymetini bilen ve her anlamda birliğimizi pekiştirdiğimiz, dostluklarımızı doruğa çıkarttığımız, birbirimizi gözettiğimiz bir ay olmasını temenni ediyorum. Allah bizleri nice nice ramazanlara kavuştursun. Bu manada iki gün önce şehit olan Filistinli kardeşlerime de Allah'tan rahmet diliyorum. Bunları yapanları da Cenabı Allah'a havale ediyorum. Allah nice nice ramazanlarda, iftarlar da bizleri bir ve beraber eylesin. Ülkemizi, vatanımızı, bayrağımızı, hepimizi bugün bu güzel vatanda birlikte yaşamayı nasip etsin. Bugün buraya gelip, soframızı şereflendiren, siz güzel kardeşlerimize, dostlarımıza da Allah sağlık, sıhhat versin" dedi.

FOTOĞRAFLI