Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’ın tanıtımı için Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Kavşağı’na yerleştirilen otorobot heykeline ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticilerini sert bir dille eleştirdi.
Başkan Gökçek, Ankapark’ın tanıtımı için geçtiğimiz günlerde AOÇ Kavşağı’na yerleştirilen granit mermerden yapılan dev otorobot heykeli için savcılığa suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticilerine cevap verdi. Başkan Gökçek, yaptıkları her güzel çalışmayı mahkemeye veren Mimarlar Odası’nın sırf ideolojik nedenlerle bunu yaptığını, Oda’nın amacının Ankara’ya kazandırmak değil, kaybettirmek olduğunu söyleyerek, “İdeolojik davranışları nedeniyle her çalışmamızı istisnasız mahkemeye vererek durdurmaya çalışıyorlar. Bitince de en çok onlar faydalanıyorlar” ifadesini kullandı.
“BİZİM ROBOTLARA SAYGILI OLUN”
Granit mermerden yapılan dev otorobot heykelini Ankaralılar’ın çok beğendiğini belirten Gökçek, “Bizim robotun granit kafası, onu mahkemeye veren mimarlardan daha iyi çalışır” dedi. Gökçek, açıklamasına şöyle devam etti:
“Neymiş, Oda’nın beylerinden, başkanlarından akıl soracakmışım. Hepinizin aklını toplasam benim robotun aklı kadar etmez. Sizden neyi soracağım. Neymiş. ’Ankaralının hesabını soracakmış?’ Sen kimsin ki hesap soracaksın? Ankaralı adına konuşacaksan, girersin seçime alırsın boyunun ölçüsünü.”
“Bizim robotlara saygılı olun. ANKAPARK açılınca gezmeye geldiğinizde otorobotlar sizden bunun hesabını sormasınlar sonra” diyerek espri yapan Gökçek, açıklamasını, “Onu tenkit edenlerin hepsi bir araya gelse Atatürk Orman Çiftliği Meydanı’ndaki bir robotumun karşılığı olamazlar” sözleriyle tamamladı.