Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, geride bıraktığı bir yılı düzenlenen lansmanda anlattı. Basın mensuplarının basında hakkında çıkan olumsuz haberlerle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Hazinedar, Halkın istemediği hiçbir şeyi yapmayacaklarını ve Beşiktaş’ı kültürün ve sanatın zirvesi haline getirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projeleri ve Beşiktaş için gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlattı. Four Seasons Otel’de düzenlenen lansmana Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar’ın yanı sıra medya sektöründen ve sinema sektöründen önemli isimler katıldı. Başkan Hazinedar sahneye özel olarak hazırlanmış bir sunumla şiir okuyarak çıktı. Konuşması sırasında kendisine piyanistin eşlik ettiği Hazinedar, bir yılı anlatan sunumunu gerçekleştirdi. Program sonrası hakkında basında yer alan haberlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Hazinedar, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
“SİYASETÇİYE OLAN GÜVENSİZLİĞİN KURBANI OLDUK”
Abbasağa Parkı ile ilgili basında yer alan haberleri yorumlayan Hazinedar, ”21 Nisan 2014’de yani belediye başkanı olduktan hemen sonra mahallelerde toplantılar yapmaya başladık. Abbasağa da bunlardan bir tanesiydi. Herkesin yararlanabileceği bir spor aletleri düzeneği orada kuralım istedik. Ancak beton alanda da 50 metrekaresi kapalı, 35 metrekaresi açık toplamda 85 metrekare bir alana bir çardakla, doğayı yeşillendirecek, güçlendirip doğayla bütünleştirecek bir proje, üzerine de sarmaşıklarla tamamen bütünleştirecek bir yapı gerçekleştirmek istedik” dedi.
“48 DANIŞMAN İDDİALARI YALAN HABER”
Basında yer alan 48 danışmanı olduğu iddialarını da yalanlayan Hazinedar, ”Özellikle de bizim, sosyal demokratların önem verdiği bir gazetede sürekli olarak yayınlanmasının izahtan vareste olduğunu düşünüyorum ve takdiri aziz halkımıza bırakıyorum. Bunlar doğru bilgiler değil” dedi.
“BEŞİKTAŞ’IN SOSYAL TESİSİNİN OLMAMASI BEŞİKTAŞ İÇİN AYIP”
Beşiktaş Belediyesi’nin sosyal tesis olmamasının Beşiktaş için bir ayıp olduğunu belirten Hazinedar, “Hem de 100 yıllık geçmişi olan şeref stadında da antrenmanlarını yapan Beşiktaş’ımız içinde bir ayıptır demiştim. Bu ayıbı ortadan kaldırıyoruz. Ancak ben bir siyasetçiyim. Bana dedi ki büyüklerim uzun yıllar bu işi yapan büyüklerim ’Sevgili kardeşim her şey ilk yıl yaparsan unutulur. Her şeyi sakla son 2 yıla sakla sonra hepsini bir bir yap’ dedi” ifadelerini kullandı.
BEŞİKTAŞLILARA 40 BİN DEPREM ÇANTASI
Depremle ilgili yapılan çalışmaların broşür hazırlanıp Beşiktaşlılara verilmesi talimatını veren Başkan Hazinedar, “Biz gelir gelmez en çok dertlendiğimiz konu depremdi. Sebep şu; bizim ıhlamur dere boyunu saran mahallelerin yani eski Beşiktaş’ın üzerinde ki yapı stoku çok kötü. Hemen yanında Ortaköy bölgesi var. Oradaki eski yapı stoku şiddetli bir yıkım olacak gibi görünüyor. Bu konudaki çalışmalarımızı üniversitelerle birlikte paylaştık. Televizyonlarda çokça yayınlandı bunlar. Bir belediye Başkanının ağzından yayınlandı bu uyarılar. İlçedeki vatandaşlarımıza deprem sürecinde her türlü sorunlarını giderecekleri bir çantayı hediye ediyoruz . yaklaşık 40 bin vatandaşımıza dağıtacağız bunları” şeklinde konuştu.