Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Abbasağa Parkı’na yapılması planlanan dinlenme evi projesiyle ilgili, “Tüm Beşiktaşlılar aynı fikirde olmasa da aktivistlerin ve bazı mahalle sakinlerinin gösterdiği tepki sonucu projeyi rafa kaldırdık” dedi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Avukat Murat Hazinedar, basında yer alan Abbasağa Parkı’na kafe yapılacak yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Yazılı açıklama yapan hazinedar, yapılması planlanan dinlenme evi projesinin rafa kaldırıldığını söyledi.
Hazinedar tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Abbasağa Parkı olayıyla ilgili müteaddit defalar açıklama yapmamıza, işin aslını çeşitli mecralarda anlatmamıza rağmen gerek yazılı gerek görsel basında konuyla ilgili spekülasyonlar yapılmaya devam ediyor, bizim üzerimizden Cumhuriyet Halk Partisi’ne olumsuzluk yüklenmeye çalışılıyor. Oysa, Abbasağa’da yapmayı planladığımız dinlenme evi, bazı köşe yazarlarının ve yorumcuların dile getirdiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nin çevreye duyarlı seçmen tabanını rahatsız edecek bir proje değildir."
Projeye itiraz eden bir grup aktivistin yaptığı eylemin tüm Beşiktaşlılarca kabul görmediğini anlatan Hazinedar, "Hadisenin iktidar tarafından seçim sürecinde meydanlarda ‘Abbasağa’yı kafe yapıyorlar’ sözleriyle tamamen yalan ve yanlışlarla dolu ifadelerle kullanılması aslında hiç alakası olmamasına rağmen Abbasağa’da çevreye zarar veriliyor algısı yarattı. Özgürlükçü sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak çevre duyarlılığı olmayan bir projeyi halka rağmen gerçekleştirmemiz mümkün olmamasına rağmen bir algı operasyonu devam ediyor ve konunun tam olarak anlaşılması için olayı en başından bir kez daha anlatmakta fayda görüyoruz” diye konuştu.
Projeyi halk toplantılarında vatandaşların yoğun talebi üzerine yapmayı planladıklarını ifade eden Başkan Hazinedar, şunları söyledi: “2014 yerel seçimlerinin ardından göreve başlar başlamaz Beşiktaş kentimizin pek çok farklı noktasında toplantılar düzenleyerek halkımızın taleplerini dinledik ve bu doğrultuda çalışmaları yönlendirdik. Bu minvalde Beşiktaş’ın gerek yeşil dokusu gerek halk forumlarıyla özel bir konuma sahip parkı Abbasağa’da halkımızın arzusu ve talebiyle bir dinlenme evi projesi geliştirdik. Projeyi yapmaya karar vermemizin nedeni 2014 Nisan’ında Abbasağa’da düzenlediğimiz halk toplantısında mahalle sakinlerinden gelen yoğun taleptir. Hatta bu talebi iletenlerden biri Gezi eylemlerinin öne çıkan isimlerinden Çarşı Grubu sözcülerinden Bülent Ergenç’dir. Bu toplantının görüntülerini sosyal medyada paylaştık. Beşiktaş ilçemizde tüm parklarımızda işletmesini belediyemiz bünyesinde yaptığımız kar amacı gütmeyen son derece şık ve ekonomik kafelerimiz bulunuyor."
“İSTANBULLULARIN TALEBİ SONUCU BU PROJEYİ GELİŞTİRDİK”
Abbasağa’da mahalle sakinleri ve parkı kullanan İstanbulluların talebi sonucu böyle bir proje geliştirdiklerini anlatan Hazinedar, yazılı açıklamasına şöyle devam etti: "Projenin, 16.606 metrekarelik Abbasağa Parkı’nın muhtarlık girişindeki beton alana -50 metrekaresi üstü kapalı olmak üzere- yapılması planlandı. Tek bir santim bile yeşil alana müdahale etmeyen proje bir dinlenme evi olarak prefabrik cam konstrüksiyon biçiminde düşünüldü ve yeşil dokuya zarar vermek bir yana oradaki çirkin beton görüntüsünün ortadan kaldırılması hedeflendi. Şu anki görünümde beton olan 85 metrekarelik alanın ahşap giydirme ve bitki düzenlemeleriyle Abbasağa’nın zengin florasıyla bütünleştirilmesi amaçlandı.”
“PROJE RAFA KALDIRILDI”
Hazinedar, yaptığı açıklamada projenin rafa kaldırıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Ancak, projenin uygulamaya başlanmasıyla aktivistler yeşili korumayı, halkımıza hizmet sunmayı amaçlayan projenin muhtevasına bakmadan tepki gösterdi. Şahsıma gösterilecek muhtemel tepkiye rağmen bir an bile düşünmeden Abbasağa’da toplanan aktivistlerle konuşmak üzere düzenlenen eyleme bizzat gittim. Gerçekten de gösterilen tepkiye rağmen mahalle sakinleri ve aktivistlere uygulamayı durduracağımızı, halkımızla istişare edilerek yapılması planlanan dinlenme evinin yeniden gözden geçirileceğini söyledim. Beşiktaşlıların arzusu olmayan bir projeyi hayata geçirmeyeceğim, her yaptığımız işin Beşiktaşlıların talepleri doğrultusunda yapıldığı ve yapılacağının sözünü bir kez daha şifahi olarak dile getirdim. Özellikle belirtmek isterim ki aslında tüm Beşiktaşlılar aynı fikirde olmasa da aktivistlerin ve bazı mahalle sakinlerinin gösterdiği tepki sonucu projeyi rafa kaldırdık ve projenin gerçekleşeceği spor alanını tekrar eski haline getirdik. Özgürlükçü sosyal demokrat anlayışa yürekten inanan ve yaşama biçimi olarak kabul eden, Beşiktaş’a hizmet etmek için 7/24 çalışan bir belediye başkanı ve bir hizmet insanı olarak Beşiktaşlıların arzusu olmayan bir projeyi hayata geçirmeyeceğim, her icraatımızı Beşiktaşlıların talepleri doğrultusunda yaptığımızı ve yapacağımızı hassasiyetle ifade etmek isterim.”