Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, yurtiçi-yurtdışı etkinliklerde etkin girişimcileri bir çatı altında toplayan, ’Girişimci Kadınlar’ı bir araya getiren Zeruj’un açılışını yaptı. Başkan Karadeniz, kadınların üretime katkı sunması gerektiğini belirterek, “Ev hanımlarımızın evde kapanıp kalması ve üretimden uzak bir yaşam sürmesini istemiyoruz” dedi.
El emeği ürünler ve kadın girişimcileri dünyaya duyurma adına oluşturulan çatı festival Zeruj hizmet sunmaya devam ediyor. Küçükçekmece Belediye’sinin katkılarıyla Küçükçekmece Gölü kenarında yurtiçi-yurtdışı etkinliklerde etkin girişimcileri bir çatı altında toplayan, ’Girişimci Kadınlar’ı bir araya getiren Zeruj’un festivali düzenlendi. Zeruj etkinliğine, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Kaymakamı Harun Kaya, AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca, AK Parti’li kadın kolları üyeleri ile Küçükçekmece sakinleri katıldı.
Halkalı Meydanı’nda üreten kadınlar için daimi bir stant projesi hazırlığı içerisinde olduklarını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Kent Konseyi Başkanımız Özlem hanım bana Zeruj’den bahsettiğinde doğrusu neden bahsettiğini çok anlamadım. Çünkü Zeruj bayanlara yönelik daha çok üretim yapıyor. Sonra bunu neden daha önce duyamadığımı anlamış oldum. Ancak bana o kadar methetti, o kadar güzel anlattı ki hemen internette bir inceleme yaptığımda gerçekten Küçükçekmece için çok faydalı olabileceğini, kadınlarımız için çok faydalı olabileceğini gördüm” dedi.
“KADINLARI ÜRETİME KATKI SUNAN BİREYLER HALİNE GETİRMELİYİZ”
Kadınlara üretebilmesi için fırsat sunulması gerektiğini belirten Başkan Karadeniz, “Yine Zeruj’un aslında kadınların kendi aralarında yapmış olduğu bir gün içerisinde ruh bulduğunu, karar alındığını öğrendim. Demek ki kadınlarımızın kendi aralarında yapmış olduğu günler de böyle güzel vesilelere sebep olabiliyor. Ben özellikle Küçükçekmece’de bu dönem kadınlarımızla çok daha farklı şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dünyanın yarısı kadın. Dolayısıyla biz kadınlarımızı üretime katkı sunan bireyler haline getirdikçe, daha hareketli bireyler haline getirdikçe hep beraber kazanacağız. Özellikle ev hanımlarımızın evde kapanıp kalması ve üretimden uzak bir yaşam sürmesini istemiyoruz. İnşallah bu festival bir başlangıç olacak” diye konuştu.
"KADINLARLA İLGİLİ CİDDİ DÜZENLEMELER YAPTIK"
AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı Tülay Kaynarca ise, "Biz özellikle kadınlar adına eğitim, istihdam, sosyal projeler ve buna yönelik hukuki düzenlemeler ve çok ciddi adımlarla yaklaşık 13 yıldır hanımefendilerin önünü açan bu konuda ciddi düzenlemeler yaptık. Kanuni engellemeleri, bazen sadece istidamla iş gücüne katılımla ilgili de değil. Eğitim, özellikle ve özellikle istihdam başlığında, iş kanununda, medeni kanunda, özellikle anayasal düzenlemeyle birlikte pozitif ayrıcalık getiren düzenlemeler" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve protokolde yer alan isimlerle birlikte kurdele keserek Zeruj festivalinin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Karadeniz, ardından etkinlik alanında yer alan stantları gezdi.