Nevra UÇKAÇ/İZMİR, ()- İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dünya İç Mekanlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte tasarım konusunda İzmir'in markalaşmasını ve tüm dünyada tasarım kenti olarak bilinmesini mümkün kılmaya çalışacaklarını söyledi.
İçmimarlık alanında dünyanın kuruluşu International Federation Of Interior Architects/Designers - Uluslararası İç mimarlık Federasyonu'nun (IFI) Türkiye’de belediye alanında ilk ve tek üyesi olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İç mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen Dünya İç Mekanlar Günü, İzmir Kültürpark'ta kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, IFI CEO’su Shashi Caan, TMMOB İç mimarlar Odası Ankara Genel Başkanı Emrah Kaymak, TMMOB İç mimarlar Odası İzmir Şubesi 12. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Gazi, yönetim kurulu üyeleri ve çevre illerden gelen iç mimarlar etkinlikte yer aldı. Kutlamalar sırasında Ege Bölgesi’nde ilk kez gerçekleştirilen IFI 2019 temalı Belenco İç Mekanlar Tasarım Yarışması Hayatları Değiştiren İç Mekanlar ödülleri de sahiplerini buldu.
Etkinliğin açılışında konuşan TMMOB İç mimarlar Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Gazi, Dünya İç Mekanlar Günü'nün her yıl farklı temayla her ülkede farklı şekillerde kutlandığını belirtti. Bu yıl belirlenen temanın tasarlanan mekanlar ve değişen yaşamlar olduğunu ifade eden Gazi, "Biz de İzmir şube yönetim kurulu olarak bölgemizde yer alan 4 üniversitenin katılımıyla Türkiye'de ilk kez iç mekan tasarım yarışmasını gerçekleştirdik. Tasarımın, mekan kalitesinin artmasına olanak tanıdığını ve rekabet eşitliği ile birlikte çalışmanın önemini ortaya koyduğuna inanıyoruz. Bu yüzden yarışmalar çok önemli" dedi. Türkiye'de IFI'ya kayıtlı tek büyükşehir belediyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu vurgulayan Gazi, iç mimarlık mesleğine verilen değer nedeniyle büyükşehir belediyesine teşekkürlerini iletti.
TASARIM KENTİ İZMİR 
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de 3 yıl önce IFI için atılan imzanın tüm İzmir'e öncülük etmesini dileyerek İzmir'in bir çok konuda ülke geneline örnek olduğunu ifade etti. Soyer,"Tasarım konusunda İzmir'in markalaşmasını ve tüm dünyada tasarım kenti olarak bilinmesini mümkün kılmaya çalışacağız. Bu kentin marka gücünün buna muhtedir olduğunu biliyoruz. Sizler bu işin emekçilerisiniz. Tasarımlarınız ve yaratıcılığınızın tüm Türkiye'ye ilham vermesini diliyorum. Biz İzmir olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi. Soyer konuşmasının ardından TMMOB İç mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Kaymak ve tüm iç mimarlara kentteki dönüşüm sürecinde tüm yapılarda iç mimar onayını isteyeceklerinin sözünü verdi. Daha sonra projeleri sergilenen ve ödüle layık görülen öğrencilere ödülleri verildi. 

FOTOĞRAFLI