Sancaktepe Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 6 farklı çalışmanın açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan Topbaş, Yenidoğan’a metro müjdesi verdi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Sancaktepe Belediyesi tarafından yapımı ve çalışması tamamlanan Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi, Övgü Sokak Düzenlemesi, Mevlana Caddesi Düzenlemesi, Kirazlıyol Caddesi Düzenlemesi, Mimar Sinan Bulvarı Düzenlemesi ve Atatürk Caddesi Düzenlemesi çalışmalarının tamamlamasının ardından Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplu açılış töreni ile vatandaşların hizmetine sunuldu.
Toplu açılış törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti İstanbul Milletvekili Gürsoy Erol, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefete yüklenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Biz onların yönetim şeklini de biliyoruz. İnsanların aciz ve sıkıntılı günlerinden faydalanarak siyaset yapmaya çalışıyorlar” dedi.
“YENİDOĞAN’A METRO GETİRİYORUZ”
Toplu açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Her yere metro, her yerde metro dedik. Hatta dedik ki her mahalleye yürüme mesafesinde metro dedik, dünyanın bir çok gelişmiş şehrinde bile yok bu söylediğimiz. Yani bir mahallede en fazla yarım saat yürüdüğünüz zaman bir metro istasyonuna gelebileceksiniz bundan bahsettik. Şimdi sayın Sancaktepe Belediye Başkanımız Yenidoğan’a metro diyor, bende buradan onaylıyorum tamam başkanım yapalım. Metro maliyetleri çok yüksek bir kilometresi 50 milyon dolara yapılıyor. Bizde bunu yapacağız. Sizin paranız, sizin kaynağınız doğru yere kullanıldığı için bunlar yapılabiliyor” dedi.
“BİZ BUNLARIN CEMAZİYEL EVVELLERİNİ BİLİRİZ”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hiç borçlarının olmadığını belirten Topbaş, “Belediye olarak şükürler olsun bir kuruş borcumuz yok. Hatta kasamızda paramız var onlar da orada duruyor. Birileri o paraları gördüğü için ah bir 4 yıl o başkanlığı alabilsem diyorlar. O zaman sizler bizi görün diyorlar. Hani biliyorsunuz hikaye kitaplarında var ya karga tilki meselesi ‘ah bir peynir düşürebilsem’ diye bakıyorlar. Ama halkımız sizin cemaziyel evvelinizi bilirler. Şimdi biz bunların cemaziyel evvellerini biliriz. Dedemizden babalarımızdan bunların yönetim anlayışların duyduk. Geçmişte borç alabilmek için kuyruktaydık da şimdi ise Suriyelilere parayı nasıl harcıyoruz. Demek ki bu paraları doğru kullanıp emanet bilirsen Türkiye’de gelişir” diye konuştu.
“İNSANLARIN ACİZLİĞİNDEN NASIL SİYASET YAPARSINIZ”
Konuşmasına devam eden Topbaş, “2014 yılında kurak geçtiği için muhalefet dedik ki bunların sorunları olsa da çözemeseler diye beklediler. Ah millet susuz kalsa da ah millete bir şeyler gelmese de diye beklediler. Ya insanların aciz duruma düşmesine ve sıkıntıya düşmesine sevinerek siyaset yapar mı ya nasıl bir iştir. İnsanlar sıkıntıya düşsünler bize gelsinler diye bekliyorlar. Şimdi de 400 kilometre raylı sistem dedik, ah onu yapamasalar diye bekliyorlar. Biz ise yaptığımız çalışmalarla inşallah 400’de geçeceğiz. Birileri bir takım tartışmalar ortaya çıkartacaklardır. Bu oyunu bozacak olanlar sizlersiniz onlara fırsat vermeyeceksiniz” şeklinde konuştu.
“EMEĞİN ALIN TERİNİN NE OLDUĞUNU BİLENLERDENİZ”
‘Taşeron işçiliğini ortandan kaldıracağım’ diyen muhalefet partilerine tepki gösteren Topbaş, “Taşeron işçiliğini ortaya çıkartanlar bunlar, şimdi de tutturmuşlar biz bunu bitireceğiz diyorlar. Bizde de 12 bin civarında taşeron var. Taşeronları biz kendi bünyemizde itfaiye ve zabıta olarak kadroya almaya çalışıyoruz. Diyor ki biz bunları kadroya alacağız ve taşeronu ortadan kaldıracağım diyor. Kardeşim sen genel başkansın Büyükşehirlerde ve ilçelerde belediyelerin var. Sen orada taşeronluğu bitir ve de ki ben buralarda bitirdim ben bunu ortadan kaldırabilirim de ki inanalım. AK Parti’nin bıraktığı ilçelerde başa geldikten sonra taşeron işçilerini işten çıkartarak, taşeronlara bitirdiklerini söylüyorlar. Her şeyden önce bir güvence olmalı biz her şeyden önce emeğin alın terinin ne olduğunu bilenlerdeniz” ifadelerini kullandı.
“İSTANBUL’UN EN ZENGİN İLÇESİYİZ”
Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise yaptığı konuşmada, “Sancaktepe Belediyesi olarak başta imar, altyapı ve emlak yatırımları olmak üzere tesisler bazında belki İstanbul’un en zengin ilçelerinin başında geliyoruz. Bir taraftan eğitime bir taraftan sağlığa ve diğer taraftan yaptığımız yatırımlar sayesinde Sancaktepe geleceğini kazanıyor. Buradan ben çok teşekkür ediyorum. Çünkü büyükşehir İstanbul için çok büyük yatırımlar yaptı. İSKİ açısından yapılana çalışmalar ve safa tepesinden aşağıya doğru yapılan yatırımlarda önemli bir yere sahip oldu” dedi.
“ANADOLU YAKASI’NDA EN FAZLA RUHSAT VEREN BELEDİYE HALİNE GELDİ"
Sancaktepe’de imar sorunu yaşamadıklarını dile getiren Erdem, “İstanbul’da bu güne kadar 5 ayda beş binlik uygulamaya geçilen dönemi hiçbir zaman yaşamadık. Buradan Sancaktepe Belediyesi olarak Büyükşehir Belediyesine ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Anadolu yakasında inşaat ruhsatını en fazla veren belediye olma özelliğini taşıyoruz. Anadolu kültürünün ve sokak kültürünün yaşanacağı bölgeler yeniden yeşeriyor” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ve kutlamaların ardından sahneye çıkan protokol üyelerinin kestiği kurdele ile yapımı tamamlanan çalışmalar vatandaşların hizmetine sunuldu.