MERSİN Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğa,  Ağustos ayında 49 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Kadın cinayetlerinin önü açılarak, daha kaç kadın cinayetinin üstü örtülecek?" dedi.
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklama ile 19 Eylül 2017 yılında polis kurşunuyla öldürülen Feray Şahin cinayetini ve tüm kadın cinayetlerini kınadı. Baro olarak, Feray Şahin duruşmasının her aşamasına gözlemci olarak katılarak duruşmayı takip ettiklerini ve ailenin yanında olduklarını hatırlatan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, "23 yaşındaki üniversite öğrencisi Feray Şahin’i öldüren polis Fatih Burak Aykul’a ödül gibi ceza verilmiş, katil 1.5 yıl hapis yattıktan sonra 4 Ocak 2019 tarihinde şartlı bırakılmıştır. Böylece bir kadın cinayetinin daha üstü örtüldü. Kadın cinayetlerinin önü açılarak, daha kaç kadın cinayetinin üstü örtülecek? 2019 yılının sadece Ağustos ayında 49 kadınımız, erkekler tarafından katledildi. Adil yargılama yapılmayıp, şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça, şiddetin canilik boyutu sürmeye devam edecektir" diye konuştu.
'YARGI ÖNÜNDE BİLE KADINA ŞİDDET MEŞRULAŞTIRILIYOR'
Yeşilboğaz, kadın cinayetleri politik olduğunu ifade ederek, "Mersin Barosu olarak, kadına şiddet ve kadın cinayetleri son bulana kadar mücadele edeceğiz, mağdurun yanında yer alacağız ve davaların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Kadının yaşam hakkını koruyan İstanbul Sözleşmesi’nin de uygulamaya geçmesi için mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı