Irak’ta yaşanan çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Türkmenlere yardımlar aralıksız devam ediyor. Türkmen ailelerin yoğun olarak yaşadığı Ankara’da ise başta Türk Kızılayı olmak üzere birçok kurum ve kuruluş periyodik olarak yardımlarını sürdürüyor.
Ankara’nın Mamak ilçesinde kurulan lojistik depodan Türkmen ailelere ihtiyaç malzemeleri sevk ediyor. Lojiktik merkezin en büyük destekçisi olan Türk Kızılayı şubeleri, Ankaralıların bağışlarını Türkmen ailelere ulaştırılıyor. Çalışmaları Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar da yakından takip ediyor.
’TÜRKMENLER YALNIZ DEĞİL’
Lojistik merkezinde gerçekleştirilen dağıtım çalışmalarına katılan Genel Başkan Akar, burada yaptığı açıklamada, “Türkmen kardeşlerimize hem Irak’ta hem de Türkiye’de sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar Irak’ın genelinde ve Türkiye’deki Türkmenlere 330 tır insani yardım malzemesinin dağıtımını yaptık. Yurt içinde ise Şubelerimiz aracılığıyla Türkmen kardeşlerimize yardım ulaştırıyoruz. Ailelerin yoğun olarak yaşadığı başkent Ankara’da ise daha kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Başkentteki yardımlarımızın değeri 1 milyon lirayı aşmış durumda” dedi.
“Türkmene kardeşlerimiz yalnız değil” diyen Genel Başkan Akar, yardım malzemelerinin içinde kuru gıda, yatak, giysi, hijyen malzemesinin yanı sıra vatandaşların kurban adaklarından elde edilen etlerin de olduğunu ifade etti.
AKAR’A TÜRKMEN BAYRAĞI
Türk Kızılayı’nın kendilerini birgün bile yalnız bırakmadığını vurgulayan Türkmen yardım görevlisi Haydar Ali Şeyh, “Türkmenler olarak Kızılay’a şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’a Türkmen Bayrağı hediye etti. Akar ise, “Bu bayrak benim gözümde Türk bayrağı kadar mukaddestir. Zorlu bir coğrafyada dalgalanmayı sürdürecektir” diye konuştu.
"ARAKANLI MÜSLÜMANLARA YARDIMA HAZIRIZ"
Yakın bir zaman önce ülkeleri Myanmar’dan kaçarak Endonezya ve Malezya’ya sığınan ve yaşam mücadelesi veren Arakanlı Müslümanlara da acil yardım ulaştırılması konusunda çalışmaların başlatıldığını kaydeden Akar, çok kısa bir süre sonra girişimleri neticelendirip yardım malzemelerini sevk edeceklerini söyledi. “Arakanlı Müslümanlara daha önce ülkelerinde yardımda bulunduk. Bundan sonrası için de yardıma hazırız” diyen Akar, Arakanlı Müslümanlara sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu da sözlerine ekledi.