Ankara’daki 13 etkin sivil toplum kuruluşundan oluşan Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun (ASTOP) bu yılki Vefa Ödülleri’nden birini Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan aldı. Böyle bir ödülü ilk kez Ankara dışından birine vermeyi uygun bulduklarını açıklayan Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak, “Aslan, yaptıklarıyla Türkiye’ye örnek bir kişilik. İnanıyorum ki, İzmir’e sunduğu katkı ve hizmetleri kentimiz için de gerçekleştirecek” dedi.
Ankara Ticaret Odası Meclis Salonundaki törene Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir de katıldı. Bu yıl dördüncüsü gerçekleşen ASTOP Vefa Ödülleri, aralarında eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, eski Devlet Bakanı Kazım Oksay, Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu eski Başkanı Refik Baydur ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın da yer aldığı 20 kişiye verildi. Ankara Sanayi Odası Başkanı, Ankara Ticaret Odası Başkanı, TÜSİAV Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak’tan oluşan 3 başkan, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a, ülke ekonomisi ve sosyal hayata sağladığı katkı, yaşadığı kente kazandırdığı değer ve her koşulda vazgeçmediği topluma hizmet aşkından dolayı vefa ödülü takdim edildi. Bugüne kadar gerek iş yaşamı gerek sosyal faaliyetleri dolayısıyla çok sayıda ödül aldığını ancak Ankara iş ve cemiyet hayatının önde gelen kişilerinin kendisini vefa gibi çok değerli ve anlamlı bir isim altında bu ödüle layık bulmalarının duygu verici olduğunu kaydeden Aslan, “İnsan görevi ya da makamı icabı birçok ödüle layık görülebilir yaşamı süresince. Ancak ilk kez, başkent Ankara’da almış olduğum bu ödül şahsım için hem gurur verici oldu hem de tarifi imkansız bir heyecan yaşattı. Maalesef vefa kavramının değeri günümüzde günden güne azalmakta. Oysa geçmişine sahip çıkamayanlar geleceğini planlayamazlar” dedi. Aslan, Ankara’da hayata geçirecekleri Ege-Koop Smyrna Evleri projesinin de tıpkı diğer projeler gibi denetime açık olduğunu, projenin Ankaralı firmalarla yürütüleceğini, Ege-Koop kalitesi ve güvenini Ankara’da da ortaya koyacaklarını, yine Ankara’da bir çok yerden yeni projeler ile ilgili teklif aldığını kısa sürede başka projeleri de gündeme getireceklerini sözlerine ekledi.
“ASLAN TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR İSİM”
TÜSİAV Onursal Başkanı Veli Sarıtoprak da, İzmir’de 30 yılda 35 bini aşkın konut üretmiş, 100 bin insanı ev sahibi yapmış Aslan’ın özel bir kişi olduğunu vurguladı. Aslan’ın bu ödülü fazlasıyla hak ettiğini dile getiren Sarıtoprak, sözlerini şöyle tamamladı: “Aslan gibi insanların önemi sonradan anlaşılıyor. Yaptıkları gerçekten takdire şayan. İnsanları ev sahibi yapmak, istihdam oluşturma, yerli ekonomiye katkıda bulunmak, bunun dışında sosyal yaşamda da insanların kalbinde yer almak. Bunları başarmış olmak kolay değil. Aslan, Türkiye’ye de örnek bir isim. İnanıyorum ki, İzmir’deki başarısını 150 milyon liralık yatırım demek olan Smyrna Evleri projesi ile Ankara’da da sürdürecektir.”