Ankara Barosu’na kayıtlı olarak yaklaşık 22 yıldır avukatlık yapan son bir yıldır ise Rize’nin İkizdere İlçesi Noterliği görevini yürüten Berran Altuntecim, İkizdere’de bir yıl içerisinde yaklaşık 40 sokak köpeğinin tedavisi, barınma ve beslenmesini sağladı. Altuntecim, sokak hayvanlarına olan sevgisi ve onlar için adadığı hayatı ile dikkat çekiyor. Daha önceki görev yerlerinde de sokak hayvanları için mücadele yürüten Altuntecim, İkizdere’de başlattığı çalışma ile İkizdere Belediyesi’ne bir köpek barınağı kurdurdu. Yaralı sokak köpeklerinin tedavilerini üslenen Altuntecim, barınakta bulunan köpekler için ise yemek hanelerden artan yemekleri toplayarak beslenmelerini sağlıyor. İkizdere halkının da benimsediği Altuntecim, hukuk görevinin yanında gönüllü olarak da veteriner hizmeti veriyor. Sokakta yaralı bir hayvan bulan yöre halkı ilk olarak Altuntecim’e koşuyor.
Barınakta bulunan köpekler Altuntecim’ı kendi deyimi ile anneleri gibi görüyorlar. Her gün ortalama 4 saatini sokak köpekleri ile geçiren Altuntecim, barınağa gittiğinde hayvanlar sevinçten yana koşarak üzerine atlıyor ve onunla dakikalarca oyunlar oynuyor.
Altuntecim, sokak köpeklerinin kendisini anneleri gibi gördüğünü belirterek, “Beni anneleri gibi görüyorlar. Sanırım onları benim doğurduğumu sanıyorlar. Hangi canlı ile günde 4-5 saatinizi samimi olarak geçirirseniz o hayvan size çocuğunuz gibi bağlanır. Bunlar verilen emeği asla reddetmeyen canlılar. Ben onlara şükran ile bağlıyım. Çünkü bir köpek besliyorsanız, günün hiç olmadık bir saatinde onu gezdirmek zorunda kalabilir ve normal anlarda görmediğiniz bir çok doğal güzelliği hissederek yaşayabilirsiniz. Bir köpeğiniz varsa onunla birlikte kendinizi çok iyi hissederseniz” dedi.