İzmir’in Bayraklı ilçesinde düzenlenen Zeybekler Grup Yarışması, Türkiye’nin dört bir yanından 37 ekip ve 800 sporcuyu bir araya getirirken, yarışma renkli görüntülere sahne oldu.
Bayraklı ilçesinde, Bayraklı Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Zeybekler Grup Yarışması Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Yarışmaya, Türkiye’nin farklı illerinden 37 ekip ve 800 sporcu katıldı. Sporcular hünerlerini sergilerken, salonda zeybek coşkusu yaşandı. Yarışmaları, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, belediye meclis üyeleri, Türkiye Halk Oyunları Federasyon yetkilileri izledi.
Yarışmada, minikler Menemen Kültür Spor Kulübü birinci, Muğla Mufad Gençlikspor Kulübü ikinci, Denizli Buldan Belediyesi Gençlikspor üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri federasyon yetkilileri ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ tarafından verildi.
Geçen yıl Cumhuriyet Bayramı’nda Smyrna meydanında 1923 gönüllünün aynı anda zeybek oynayıp 1923 rakamını oluşturduğunu hatırlatan Başkan Karabağ, "Muhteşem bir organizasyon oldu. Zeybekleri tüm Türkiye ve dünya izledi. Bunu Bayraklı’da geleneksel hale getiriyoruz. Zeybekler grup yarışmasını bundan sonra burada yapalım. Sevgili Atatürk’ün ölmeden önceki Bursa balosunda oynadığı son oyun zeybek oyunuydu. Atatürk’ü unutturmayacağız, Türk bayrağını unutturmayacağız, Cumhuriyeti yıktırmayacağız” diye konuştu.