Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ülkede devalüasyon olduğunu belirterek, dövizdeki artışın normal bir artış mı olduğunu sordu. Destici, “Bakmayın birilerinin güçlü ekonomimiz var demesine. Bütün bunları bile bile Türkiye’yi yönetenler kriz çıkartıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının Merkez Bankası Başkanına yüklenmesi bardağı taşıran son damla oldu”dedi.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MKYK, MDK, Parti Müfettişleri, YİK, İl Başkanları ile Ankara İl Başkanlığı İl binasında bir araya geldi.
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Desteci, dövizdeki artışa değinerek, “Bu ülkede devalüasyon oldu. Niye kimse bunu söylemiyor, dövizdeki artış normal bir artış mı? Bu bir devalüasyon ve bunun sebebi nedir diye baktığınızda birinci sebebi imalata, üretime dayanmayan tamamen tüketime dayanan borçla yürütülen istikrarsız bir ekonomimiz var. Bakmayın birilerinin güçlü ekonomimiz var demesine. Bütün bunları bile bile Türkiye’yi yönetenler kriz çıkartıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanının Merkez Bankası Başkanına yüklenmesi bardağı taşıran son damla oldu. Bu kime yansıdı çarşı-pazara, esnafa, vatandaşa yansıdı. Diyorlar ki döviz lobisi Allah aşkına kimdir bu? Geçmişte faiz lobisi dendi. Kim bunlar kim? Türkiye’yi yönetenler böyle soyut laflar etmeyecekler. Bunu açıklayacaklar. Döviz lobisi kimdir vatandaşa açıklayacaklar” diye konuştu.
PKK’nin hiçbir şekilde silah bırakmayacağını iddia eden Destici, “Dün kandile bir heyet gidiyor, temsilcileri gidiyor. Bunlar hangi yasadan güç alıyorlar? Hangi yasaya dayanarak gidiyorlar? Anlamakta güçlük çekiyoruz. Devleti yönetenler İmralı’ya açık heyetler gönderiyor. Kandile gidip gelmesine izin veriyorlar. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir. PKK öyle meşrulaştı ki Kandile gidiş gelişler serbest oldu. Bir meşruiyet kazandılar. Bunu kazandıranlar kim? Ülkeyi yönetenler” dedi.