Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu’nu makamında darp ettiği iddia edilen MHP Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın’ın ağabeyi Fikret Aydın ifade verdi.
Olayın ardından Beşikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade veren Fikret Aydın, olayı kendisinin yapmadığını, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu’nun kendisine sert bir cisimle vurduğunu savundu. “Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu benim yaklaşık 30 yıldır arkadaşım olur, kendisi ile bu zaman içerisinde ticari alışverişimizde olmuştur” diyen Bıçakcıoğlu, “2015 yılında milletvekili genel seçimlerinde MHP’den benim kardeşim olan Yavuz Aydın Trabzon Milletvekili adayı olarak seçime girdi. Bende bu sebepten dolayıdır ki 2 aydır Beşikdüzü ilçesinde bulunuyorum. Beşikdüzü ilçesine geldiğim ilk günlerde belirttiğim gibi arkadaşım olan Belediye Başkanı Orhan Bıcakçıoğlu’nun makamına giderek kendisine hayırlı olsun dileklerimi seçim sürecinde de hukukumuzdan dolayı bu süreci iyi bir şekilde geçirelim, birbirimize saygılı davranalım, sizde zaten geçmişte MHP’nin milletvekili idiniz, bunlardan dolayı insanlarımızı germeden huzurlu bir seçim geçirelim dileklerimi ilettim. Ancak seçim süreci içerisinde Orhan Bıçakcıoğlu Beşikdüzü ilçesinin çeşitli yerlerinde kardeşim olan Yavuz Aydın’a oy verilmemesini, oy verdiğiniz taktirde bunun hesabını soracağını, doldurarak Kırım açıklarında denize dökeceğini söyleyerek insanlar üzerindeki baskı ve tehditlerini devam ettirmiştir. Hatta konuşmasında bizim sloganımız olan ‘Evladına Sahip Çık’ sloganını kastederek evladınız kimmiş, evladınız sadece Orhan Bıçakcıoğlu, Orhan Bıçakcıoğlu diyerek bizleri küçük duruma düşürmüştür. Bizde sabırla seçimin huzurlu geçmesi için elimizden gelen çabayı gösterdik. Hatta ve hatta toplumu gererek bundan nemalanmayı istediğini de ifade etmiştir. Yine biz buna karşılık etrafımızı bu tahriklere gelmemesi için uyardık ve herhangi bir olayın çıkmaması için elimizden geleni yaptık. Bütün bu iyi niyetlerimiz doğrultusunda bugün saat 16.00 sıralarında, yani seçim bittikten sonra kendisinin makamına giderek sekreterinden başkanın müsait olup olmadığını sordum. O da müsait olduğunu söyledi. Bende Başkanın makamına yine kendisinde müsaade alarak içeri girdim. Kendisi yan misafir koltuğunda oturmakta idi. Bana kendisi hoş geldin diyerek karşıladı. Bende bu seçimin sonucunun aramızda kırgınlık yaratmaması gerektiğini, bizim dost olduğumuzu, geçmişte birbirimiz üzerinde hatrımızın olduğunu, geçmişte ticari ilişkimizin olduğunu, bunlardan dolayı aramızda hatır olduğunu söyledim” dedi.
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu’nun kendisine küfür ettiğini ve saldırdığını iddia eden Aydın, “Zaten bu sesler üzerine makam odasına belediye personeli olarak düşündüğüm kişiler içeriye girerek beni tuttular ve dışarıya çıkarttılar. Beni kapıdan dışarı çıkartırken Orhan Bıçakcıoğlu bana yan kapıdan çıkarak kafama sert bir cisimle vurdu. Bundan dolayı dudağımı patlattı. Kulağımda sıyrık meydana geldi ve kafamdan yaralandım. Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu’nun nasıl ne şekilde yaralandığını bilmiyorum. Ben kendisine vurmadım. Ancak orada bulunan ve bizi ayırmaya çalışan vatandaşlar beni tuttuklarında Başkan serbestti, üzerime geldiği sırada masaya çarptığını gördüm. Yaşanan bu olaydan dolayı bana, kardeşlerime, aile etrafımıza ve malımıza yönelik her türlü olaydan Orhan Bıçakcıoğlu sorumludur. Beni makamında gücünü kullanarak darp ve hakaret eden Orhan Bıçakcıoğlu’ndan davacı ve şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum” diye konuştu.