Bilecik merkeze bağlı Vezirhan Belde Belediyesi’nin sosyal tesis kurmak için başlattığı kazı çalışmaları sırasında, Bizans dönemine ait olduğu iddia edilen iki mezar bulundu.
Vezirhan Belediyesi, sosyal tesis yapmak için belediyeye ait arazide çalışma başlattı. Kepçeyle kazı çalışmasına başlandığı sırada, insan kemiklerine rastladı. Görevlilerin durumu bildirmesi üzerine bölgeye gelen Bilecik Merkez Komutanlığı’na bağlı ekipler, konuyu Bilecik Müze Müdürlüğü’ne bildirdi. Bölgeye gelen iki müze görevlisi, 10 günlük hummalı çalışma sonucu biri çocuk mezarı olmak üzere 2 mezar ortaya çıkardı. Müze görevlileri kemik kalıntılarını toplayarak, bölgede gerekli incelemeleri yapacaklarını bildirdi.
Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, Vezirhan Belediyesi’ne hizmet binası yapmak için temel açan kepçenin insan kemiklerine rastladığını belirttiler. Açıklamada, “Bu durumu hemen yetkililere bildirildi ve kemiklere, hangi tarihe ait olduğu tespit edilmek için el kondu. İlk etapta bu mezarlar Bizans dönemine ait olabileceği söylendi ama tam net bir bilgi yok. Yapılan araştırmalar sonucunda netlik kazanacak, bu mezarların Müslüman mezarı olmadığı kesin” denildi.
Öte yandan, jandarma olay yerini güvenlik şeridine alırken, Bilecik Müze Müdürlüğü çalışanları kemikleri inceleyerek, fotoğraflarını çekti. Ekipler, kemiklerin hangi döneme ait olduğunu tespit edecek.