Muş merkezine bağlı Kızılağaç belediyesinin Başkanı Burhan Öğüt’ün makam aracı ve belediyenin gelir hesaplarına, geçmiş dönemden kalan akaryakıt borcu nedeniyle el konuldu.
Belediye hesaplarını ve gelir gider çalışmalarını takip etmek için Ziraat Bankası’na giden Başkan Öğüt’ün resmi plakalı aracına trafik polisleri tarafından el konulmak istendi. Bankanın penceresinden arabanın çekildiğini gören Burhan Öğüt, duruma müdahale etmek isterken aracının icralık olduğunu öğrendi. Makam arabasının geçmiş dönemden kalan yaklaşık 200 bin TL’lik akaryakıt borcu nedeniyle el konulduğunu belirten Başkan Öğüt, arabanın çekici ile habersiz alınmasına tepki gösterdi.
Geçmiş dönemlerde yapılan borçların çoğunun hayali olduğunu ifade eden Öğüt, “Bu konu hakkında müfettiş isteyeceğiz. Bir belediye başkanının sadece makam aracına 200 bin TL akaryakıt alması tamamen hayalidir. Sözü geçen tarihlerde başkanın makam arabasından başka belediyemizin hiçbir aracı çalışmıyordu” dedi.
Önceki dönem yapılan borçların birçoğunun ödenmediğine dikkat çeken Belediye Bakanı Burhan Öğüt, şöyle konuştu: “Kızılağaç belediyesinden geçmiş döneme ait akaryakıt için alacağı olan istasyon, belediyemizin makam aracına icra yolu ile el koydurdu. Bizden önceki dönemde alınan akaryakıtın tamamen hayali olduğunu düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalarda sözü geçen borçlanma tarihinde sadece belediyemizin makam aracı çalışıyordu. Bir araç için 200 bin TL akaryakıt bize hayal gibi geldi. Zaten belediyemizin öz gelir kaynaklarında icra olduğu için hiçbir çalışma yapamıyoruz. Elimiz kolumuz bağlanmış durumda. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Biz, yasa ne gerektiriyorsa onu yapacağız. Vatandaşlarımız hizmetin en güzelini hak etmektedir. Önceki dönemde yaşanan sorun ve sıkıntıları bir an önce bitirip hizmet etmek istiyoruz.”
Yapılan davranışın çalışmalarına yapılan bir hakaret olduğunu ifade eden Öğüt, “Belediyeyi devraldığımızda borçları sordum. Konu hakkında belediyemizde görev yapan ilgili memurlar, borçlarımızın olmadığını ifade etti. İcradan belediyemize herhangi bir tebligat almadım. Yaşanan olayı kınıyorum. Benim makam aracıma haciz koydurmuşlar. Araç almanın bir adabı var, ortamı germenin anlamı yok. Benim aracımı alsalar bile görevime yaya olarak devam ederim. Benim tek bir amacım var beldemize hizmet etmek” diye konuştu.