Güneydoğu Asya’da baskı, zulüm ve ayrımcılıktan kaçarak açık denizde yardım bekleyen Arakanlı Müslüman ve Bangladeşlilerin durumuna ses çıkartmayan dünya ülkelerine tepki gösteren Bem-Bir-Sen(Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası)Genel Başkan Mürsel Turbay, Arakanlı Müslümanların yıllardır zulüm ve baskı altında yaşadığını, kimsenin kılının kıpırdamadığını söyledi.
Turbay yaptığı açıklamada, Güneydoğu Asya’da açık denizde terk edilmiş teknelerde halen yaklaşık 2 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğuna dikkat çekerek, “Günlerce denizde mahsur kalan bu Müslümanlar konusunda bütün dünyakulaklarını ve gözlerini kapattı. Vicdanları sadece petrole bulunan foklar için sızlamakta. Bu ayrımcılığın nedeni nedir? Arakan’da insanlar ve insanlık katlediliyor. Birleşmiş Milletler şimdi görevini yapmayacaksa ne zaman yapacak? Hiçbir uluslararası örgüt, hiçbir uluslararası kuruluş harekete geçmiyor.Dünyayı yöneten sözdeemperyalist ülkeler “Olayları kınıyoruz, yakından takip ediyoruz” gibi içi boş,suni ifadelelerle Müslümanlar üzerinde oynanan oyunun parçasıdır.
Faşist Budist Burma yönetimince ana yurtları olan topraklardan zorla koparılarak, camileri yıkılan, namaz kılmalarına, oruç tutmalarına izin verilmeyip, kadınlarının namusları kirletilen Arakan Müslümanları dünyanın gözü önünde yok ediliyor.
Burma yönetiminin akıl almaz vahşet ve baskılarından kurtulmak için ilkel araçlarla denize açılıp, komşu ülke Bangladeş’e sığınmak isteyen Arakanlılar’ın, yarıdan çoğu denizde boğulmakta, bu ülkeye sığınanlar da “mülteci kabul edemeyiz” denilerek katil Burma yönetimine teslim edilmektedir. Tayland ve Myanmar hükümetlerinin, Arakanlı Müslümanlara ve Bangladeşlilere yönelik kabul edilemez politikalarından bir an evvel vazgeçmelidir” ifadesini kullandı.
Dünyanın seyrettiği büyük bir soykırımla karşı karşıya bulunan Arakanlılar’ın, büyük bir bölümü derme çatma ilkel kulübelerde yaşadıklarını vurgulayan Turbay, şunları kaydetti:
“Hayata tutunmak isteyen Arakanlı Müslümanlar bir lokma pirince, bir lokma ekmeğe, bir damla temiz suya muhtaçlar ve vicdanı kurumamış insanlardan yardım bekliyorlar.
Yaklaşık 200 bin Müslüman, evlerini terk ederek derme çatma kamplarda yaşamaya ya da komşu ülkelere sığınıyor. Müslümanlar kardeşlerine her zamankinden daha çok yardım etmeli ve onların sesini tüm dünyaya duyurmalıdır. Bem-Bir-Sen olarak mağdur ve mazlumların her zaman sesi olduk olmaya da devam edeceğiz.”