Toplum sağlığına katkıyı amaç edinen Berko İlaç, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin İşaret Dili Atölyesi projesine katkıda bulundu.
Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi FarmAkademi öğrenci kulübü ve Düşler Akademisi’yle birlikte yürütülen projede, eczacılık fakültesi öğrencileri işitme engelli bireylerle nasıl iletişime geçeceklerini öğrendi. Üç grup şeklinde gerçekleşen atölyede, öğrenciler hem temel iletişim bilgilerini hem de sağlık ve ilaca ait teknik bilgileri edindi.
Engelli ve sosyal dezavantajlı gençlere ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği Düşler Akademisi bünyesinde yer alan eğitmenler tarafından verilen İşaret Dili Atölyesiyle öğrenciler aynı zamanda işitme engellilerin dünyasını tanıma fırsatı yakaladı. Çok keyifli ve öğretici geçen atölyelere öğrencilerin ilgisi büyüktü. İşaret Dili Atölyesine katılan öğrenciler; mezun olduktan sonra, sağlık hizmeti almak için eczanelerine başvuran işitme engelli bireylere daha doğru ve konforlu sağlık hizmeti sunabilmeyi hedeflediklerini belirtti.
Eczane eczacılığından başlayarak ilaç sektöründe hızla büyüyen bir firmaya dönüşen Berko İlaç, 30 yıldır eczacılara yönelik projelere katkı sağlamaya devam ediyor. Berko İlaç, İşaret Dili Atölyesi Projesi ile hem eczacılık fakültesi öğrencilerine hem de Düşler Akademisi’ne katkı sağlama fırsatı yakaladı.