İmzalanan toplu sözleşme sonrası çalışanlarına 1 Mayıs için bir maaş ikramiye veren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ikramiye teslim töreninde çalışanlarla birlikte halay çekti.
Beylikdüzü Belediyesi çalışanlarına çifte bayram sevinci yaşattı. Beylikdüzü Belediyesi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) ile yaptığı sözleşme kapsamında belediye bünyesinde çalışan 278 memura toplam “1 Mayıs ikramiyesi” olarak 250 bin 200 TL verdi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle temsili olarak ikramiye çeki verilirken, tören sonrası Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışanlarla birlikte halay çekti.
Törende yaptığı konuşmada memurların demokratik haklar konusuna değinen TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Ömer Salih Erol, “Kamu çalışanları olarak memurların en çok istediği şey demokratik haklarını kazanmasıdır, özlük hakları ve insanca bir yaşam ücretinin kendisine ödenebilmesidir. Bunu yaparken bu imzaları atarken toplu sözleşmeleri yaparken bir şeye de dikkat etmemiz lazım. Eğer bugün burada Beylikdüzü’nde sayın belediye başkanımız ile bir toplu sözleşme imzalayacaksak Türkiye genelinde hangi belediye olursa olsun TÜM BEL-SEN’in attığı hangi imza olursa olsun, belediye başkanına hizmetlerine, kazandığımız bu mevzilere sahip çıkmak zorundayız” dedi.
“SENDİKACILIK KONUSUNDA ÇARE DÜŞÜNMELİYİZ”
Sendikacılık kavramının Türkiye’de yanlış anlaşıldığını söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Türkiye’de sendikalar farklı algılanıyor. Sendikalar hakların ve mücadelelerin önünde bir şekilde set kuruluyor. Bu üzücü bir durum mutlaka bu durumda hepimizin bir çare düşünüp bir yol haritası belirlemesi lazım. Ben belediye başkanı olarak sizler emekçiler olarak değerli sendika mücadelesi veren dostlar olarak yıllardır emeğini vermiş sayın milletvekilim gibi, hala bu mücadele olan dostlarımız ile biz ne yapmalıyız da bu tür mücadeleler gerçekten uygar ülkeler gibi Türkiye’mizde de uygulanmasının şeklini taşıyabiliriz konusunda düşünmemiz lazım” diye konuştu.
“HAKKINIZI ALMALISINIZ, HAKKINI VERMELİSİNİZ”
İnsanların hak ettiği değeri alması gerektiğini dile getiren Başkan İmamoğlu, “Açıkçası insan kaynağının hak ettiği kaynağı alabildiği bir Beylikdüzü Belediyesi olmak istiyorum. Tabii ki emek olarak sizlerden de bunun karşılığını vermenizi istiyorum bu da çok net. Bu bir belediye başkanı olarak bir dilek olduğu kadar burada yaşayan 300 bin insanın da bir beklentisi olarak söylüyorum. Hakkınızı almasınız bu kentin sizden beklediğinin de hakkını vermelisiniz” dedi.
Başkan İmamoğlu konuşmasının devamında tüm çalışanların 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutladığını belirterek, temsili olarak verilen ikramiye çekinin önünde sendika temsilcileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.