18 Mart Çanakkale Şehitleri için Beylikdüzü’nde Fatih Sultan Mehmed Cami’sinde mevlid okutuldu. Şehit aileleriyle yemekte biraraya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Ne mutlu bize ki gözünü kırpmadan şehit olmuş, şehitlerimizin evlatlarıyız” dedi.
Beylikdüzü Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümünde çeşitli etkinlikler düzenledi. Fatih Sultan Mehmed Cami’sinde Çanakkale şehitleri için mevlid okutulup, dualar edildi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, okutulan mevlid sonrası Fevzi Hoca Restaurant’ta şehit ailelerini yemekte ağırladı.
Şehit ailelerine hitap eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ”Biz bugünün önemine binaen sabah yapılan programlar ve camide mevlid okutarak onlara dualarımızı gönderdik. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun, ruhlarına dualarımızı yolladık” dedi.
“ŞEHİTLERİMİZİN ÖNEMİNİ LAFLARA VE SÖZLERE SIĞDIRMAK MÜMKÜN DEĞİL”
Çanakkale şehitlerini sözlerle anlatmanın zor olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Bugün Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı ve aynı zamanda şehitlerimizi anma günümüz. Şehitlerimizin önemini laflara ve sözlere sığdırmak çok zor, biz bugün bu vatan üzerinde yaşıyorsak en güzel hizmeti onlar yapmış diyebilirim” dedi.
Başkan İmamoğlu, “Her ailede aslında bir şehit var. Baktığımız zaman kimin atası dedesi bu topraklar için şehit olmamış ki ya da gazi olmamış. Çünkü, milyonlarca insan kaybederek bu toprak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 1923’te kuruldu diyebiliriz. O anlamda benim dedem gaziydi ama diğer üç kardeşi de şehitti. Bunlar bana göre çok değerli ve önemli unsurlardır” şeklinde konuştu.
“ŞEHİT AİLESİYLE AYNI SOFRAYI PAYLAŞMAK BİZİM İÇİN ONURDUR”
Şehitlere minnettar olduğunu belirten Başkan İmamoğlu, şunları söyledi; “Bu akşam da burada ilçemizde yaşayan şehit aileleriyle soframızı paylaştık ve biraraya geldik. Burada bir şehit annesi, babası veya şehit eşiyle birarada olmak bizler için çok büyük bir onurdur. Biz bu onuru yaşattıkları için ben onlara çok teşekkür ediyorum. Biz her zaman şehit ailelerine borçluyuz, yöneticiler olarak borçluyuz ve her zamanda bu anlamda vazifemizi yapmakla yükümlüyüz. Ne mutlu bize ki gözünü kırpmadan şehit olmuş, şehitlerimizin evlatlarıyız. Umarım bugün topluma şu faydası olur. Herkes bunun farkına varır ve herkes nasıl birlik ve beraberlik içinde yaşamamız gerektiğini anlar ve asla ayrıştırıcı herhangi bir unsura fırsat vermez. Tek temennim ve dileğim budur ve bugünün bana vermiş olduğu en büyük mesaj da budur.”
Programda bir grup tarafından Çanakkale türküleri okunurken, sema gösterisi de şehit ailelerinin beğenisini topladı.