Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sünnet Şöleni’nde bu yıl 400 çocuk erkekliğe ilk adımı atacak. Sünnet öncesi düzenlenen şölende eğlenen çocuklar renkli görüntüler oluşturdu.
Beyoğlu Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl düzenlediği sünnet şöleninin bu yıl 22’ncisi gerçekleştirildi. Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda düzenlenen “22’nci Geleneksel Sünnet Şöleni”ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl 400 çocuğun sünnet ettirileceği şölen renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden farklı animasyon ekiplerinin ve yarışmaların yer aldığı şölende sünnet olacak çocuklar ve aileleri doyasıya eğlendi.
Şölen kapsamında Mayıs ayı içerisinde sünnet olmak için kayıt yaptıran çocuklara pelerin, pantolon, ayakkabı, şapka, asa olmak üzere bütün kıyafetleri ve hastane masrafları Beyoğlu Belediyesi tarafından karşılandı.
“400 TANE ÇOCUĞUMUZ SÜNNET ETTİRİLECEK”
Beyoğlu Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürü Ali Koca, sünnet şöleninin bu sene 22’ncisini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Misbah Demircan’ın himayesinde gerçekleştirdiğimiz organizasyonda bu sene 400 tane çocuğumuz erkekliğe ilk adımı atacak. Mayıs ayı başlarında başladığımız sünnet organizasyondaki kayıtlarımızı Cuma günü itibari ile bitirdik. Bu gün çocuklarımızın, papyon, pelerin, asası, pantolonu, gömleğinden oluşan sünnet kıyafetlerini belediyemiz karşıladı” şeklinde konuştu.
“AMELİYATHANELERDE CERRAHİ İŞLEM UYGULANACAK”
Hafta içerisinde çocukların sünnet ettirilmeye başlanacağını söyleyen Koca, “Önümüzdeki haftadan itibaren de belirlemiş olduğumuz bir hastanede randevulu olarak ve sünnet yönetmeliğine uygun olarak ameliyathane ortamında çocuklarımızın cerrahi işlemi gerçekleştireceğiz. Belediye başkanımızın himayesinde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonda 400 çocuğumuz erkekliğe ilk adımı atacak. Ailelerine sağlıklı mutlu günler, çocuklarımıza huzurlu günler temenni ediyoruz” diye konuştu.
SÜNNET OLACAK ÇOCUKLAR RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU
İHA muhabirinin ‘Korkmuyor musun’ sorusundan sonra gülmeye başlayan 4 yaşındaki Alperen Yazıcı mikrofonu tutarak konuşmaya çalıştı. 5 yaşındaki Mahmut Eren ise ilk önce “korkmuyorum” dedi, daha sonra ise muhabirin ‘Bence kaçmalısın’ demesinin ardından “evet” demesi renkli görüntüler oluşturdu.
Sünnet şöleni sonrası Beyoğlu Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden dağıtılan sıralar ile 400 çocuğun bir hafta içerisinde sünnet ettirileceği öğrenildi.