Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Geleneksel Haliç Yelken Yarışları’nda dereceye giren sporcular, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.
Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Yelken Federasyonu birlikteliği ile her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Haliç Yelken Yarışları’nda Türkiye’nin dört bir yanından gelen yelkenciler, dereceye girebilmek için ter döktü. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen yarışların startı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından verilmişti. İlçede bulunan gençleri farklı dalda sporlara yönlendirmek amacıyla birçok farklı projeye imza atan Beyoğlu Belediyesi, yelken yarışlarında dereceye giren sporcuları ödüllendirdi. Sahilde düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu tarafından madalyaları ve kupaları takdim edildi.
“HALİÇ’TEKİ SU SPORLARINI ARTIRMAYI PLANLIYORUZ”
Törende derece yapan sporculara ödüllerini veren Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “İki gün süren yelken yarışmalarının bu yıl 10’uncusunu düzenledik. Beyoğlu Belediyesi spor faaliyetleri açısından çok büyük faaliyetler yapıyor. Biz burada yaklaşık 15 branşta faaliyetler yaptık. İki gün süren yarışmalarımıza toplam 5 kulüp katıldı. Haliç’in bu güzel manzarasında yarış yaptırmak bizlere çok büyük keyif verdi. Yaklaşık 34 tane sporcumuz yarıştı. Önümüzdeki yıllarda Haliç’te yaptığımız su sporlarının faaliyetlerini artırmayı planlıyoruz. Kürek, kano, dragon yarışları, bu tür branşlarla artırarak daha çok sporcuyu burada eğitmek istiyoruz” dedi.
“SU SPORLARINDA İSTEDİĞİMİZ SEVİYEDE DEĞİLİZ”
Yelken sporlarının yeterli seviyeye ulaşmadığını dile getiren Arıcıoğlu, “Yelken sporu her kitleye hitap etmediği için herkese ulaşamıyorsunuz. Ulaştığımız kitle sayısı sınırlı olduğu için ve bu branş çok tutkulu bir branş olduğu için anne babalar daha çok bu faaliyetlere katılıyorlar. Maalesef biz su sporların da maalesef istediğimiz seviyede değiliz. Ama inanıyorum ki biz ilerleyen zamanlarda bu açığı kapatacağız” şeklinde konuştu.
Yelken yarışlarında yarışarak üç dalda ödül alan Melisa Olcay, “İki buçuk yıldır çalışıyorum. Bir iki yıldır yaptığım eğitimler sonu bu başarıyı kazandım. Benim için çok güzel bir yarış oldu. Çok ödül kazandım. Bu yarışlar sayesinde kendimi gösterme fırsatı buldum” diye konuştu.