Bilecik’te bir inşaata tuğla indirirken freni boşalması sonucu hareket eden TIR’ın bir araca çarpması sonucu maddi hasar meydana gelirken, TIR’ın dorsesinden atlayan işçi ise yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Bilecik merkez İbrahimbey Caddesi üzerinde bir inşaata tuğla indirilen 11 AF 746 plakalı TIR’ın bir anda frenleri boşaldı. Freni boşalan TIR dik rampada bayır aşağı doğru hareket etmeye başladı. TIR’ın hareket ettiğinin gören TIR şoförü Aytekin Çete (47) TIR’ın peşinden koşmaya başladı. Bu sırada TIR, bayır yukarı park halindeki 11 AL 652 plakalı araca çarparak maddi hasara yol açarken, hızı da azaldı. TIR’a yetişen şoför TIR’ı durdurarak olası bir faciayı önledi.
PANİKLEYİP ATLAYINCA YARALANDI
Hareket eden TIR’ın 11 EP 191 plakalı dorsesinde bulunan ve panikleyerek aşağıya atlayan inşaat işçisi Ali Geyik’in (45) sol ayak bileği dönerek parçalanıp kopma noktasına geldi. Geyik, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ambulansı ile Bilecik Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
TIR ŞOFÖRÜ OLASI FACİAYI ÖNLEDİ
Olayı görgü tanığı, tuğla indirilen inşaatta çalıştığını belirterek, “Ben aracın operatörüyüm. Baktım TIR aşağı doğru gidiyor, şoför de arkasından koşarak gidiyor. TIR’ı yakaladı, ama araç bizim arabaya vurdu. O arkadaş da adam giderken atladı aşağıya. Şoförün hakkı yenmez. Bir sürü insan vardı aşağıda, bir sürü araba var” dedi.
Öte yandan,