BİLECİK (İHA) – Bilecik’te bir grup site sakini, site içerisine minibüslerin girmemesi nedeniyle yol kapatarak eylem yaptı.
İstasyon Mahallesi’nde Güneş TOKİ Kurtuluş Sitesi sakinleri, site içerisine minibüs girmediği gerekçesiyle Bilecik-Bozüyük karayolunda toplanarak anayol ile site bağlantı yolunu trafiğe kapadılar. Site yöneticisi Abdullah Yılmaz, yaptığı açıklamada, siteye uğraması gereken minibüslerin uğramamasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını, yetkililerin soruna çözüm bulunmasını istedi.
Olay yerine gelen Bilecik Belediyesi Zabıta Müdür Erdem Tetik, belediye olarak bu konuyla ilgili ilgilendiklerini, komisyon kurulunun bu sorunu kaldırmak için üzerinde çalışma yaptığını söyledi. Tetik, “Kendimiz içinde ring seferi düzenleyelim başka bir araçla. Pazartesi günü mesai bitiminden sonra görüşelim bu sıkıntınızı güvenlik tehlikenizi ortadan kaldırırız” dedi.
Olay yerine gelen Bilecik İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ormancıoğlu, site sakinlerinin “Belediye başkanı buraya gelmezse yolu trafiğe açmayacağız” sözü üzerine, “Çözüm buluruz. Bunun sözünü ben size veririm. Güzergah burası ve mutlaka indirmesi gerekiyorsa bunu girmeyen minibüslere de biz gereğini yaparız. Sadece belediyeye değil karayollarının da ilgilendiriyor. Biz bunu tekrar görüşeceğiz belediye başkanımızla da” diye konuştu.
Öte yandan, yolun kapalı olması nedeniyle sürücülerle site sakinleri arasında zaman zaman tartışma çıktı. Yapılan konuşmaların ardından alınan sözler üzerine site sakinleri yolu trafiğe açarak olaysız dağıldı.