Mersin’de, 27 Haziran’da kayıplara karışan 15 yaşındaki kızından 74 gündür haber alamayan anne Münevveriye K., “Ben kızımı istiyorum” diye feryat ederek, yetkililerden kızının bulunması için yardım istedi.
Edinilen bilgiye göre, Mersin’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesi’nde yaşayan lise öğrencisi 15 yaşındaki A.K., 27 Haziran 2015 gecesi, annesi Münevveriye K.’nin (56) cep telefonuna mesaj göndererek ortadan kayboldu. Aynı günün sabahında mesajı gören anne, eşi Hayati K. (56) ile yaptığı tüm aramalara rağmen kızına ulaşamadı. Aynı gün Gözne Jandarma Karakolu’na giderek kızının kaybolduğunu bildiren ve savcılığa suç duyurusunda bulunan anne, kızının daha çok küçük ve başarılı bir öğrenci olduğunu, bir genç tarafından kandırılarak kaçırıldığını öne sürdü.
Anne Münevveriye K., kızının kaybolmasıyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, yetkililerden bir annenin feryadını duymalarını istedi. Çocuğu olmadığı için henüz 45 günlükken evlatlık aldığı kızı A.K.’nin, Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde okuduğunu ve bu yıl lise 2’ye geçtiğini söyledi. Okulda başarılı olan tek çocuğunun, 27 Haziran akşamı kendi cep telefonuna ‘Güvenilir bir arkadaşa gidiyorum, 5 gün sonra geri döneceğim anne’ şeklinde mesaj göndererek ortadan kaybolduğunu anlatan anne, mesajı sabah erken saatte gördüğünü ve eşinin kızının mesaj gönderdiği telefon numarasını aradığında, M.K. (24) adında bir gençle karşılaştığını aktardı. Gencin, telefonda kızını çok sevdiğini ve yanında olduğunu söylediğini iddia eden anne Münevveriye K., bunun üzerine hemen Gözne Jandarma Karakolu’na giderek ifade verdiklerini dile getirdi. Kızıyla kayboluşundan 9 gün sonra bir kez telefonla görüştüklerini, 15 yaşındaki kızının kendisine ‘Anne ben kocamın yanındayım’ dediğini belirten Münevveriye K., o günden sonra kızından bir daha haber alamadıklarını söyledi.
Mersin’de savcılığa suç duyurusunda da bulunduklarını, kızının bulunması için Valilik ve emniyet birimleri dahil başvurmadık kapı bırakmadıklarını ifade eden anne, “Ben kızımı istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Benim kızım 15 yaşında daha, okuluna devam etsin. Benim bir tane evladım. Ben 17 seneden sonra evlatlık aldım onu. 45 günlüktü aldığımda. Kolay değil. Ben kızımı yaşı geldiğinde kendi ellerimle gelin etmek için çeyizini bile aldım. Benim kızım daha gelinlik çağında değil ki, 15 yaşında bir çocuk. Reşit değil ve kamu davası açılıyor. Benim bir tane evladım, varım, yoğum her şeyim o benim. Ben kızımın bir an önce bulunmasını istiyorum” dedi.
Anne Münevveriye K., kızına da seslenerek, “Ne durumda olursa olsun yeter ki, benim yanıma gelsin. O benim evladım” diye konuştu.