Tarihi coğrafyasıyla ünlü dünya medeniyetlerini içinde barından Selçuk ilçesi, 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 6. ve 7.etabına ev sahipliği yaptı. Tur’un İzmir etabı, tarihi su kemerlerinin bulunduğu St. Jean Kilisesi önünde başladı. Startı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve VESTEL’in sahibi işadamı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı verdi.
51’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için Selçuk’ta sabah saatlerinde oldukça geniş güvenlik önlemi alındı. İlçenin giriş çıkışlarının bir süre trafiğe kapatıldığı tura vatandaşlar ilgi gösterdi. Alkışlarla bisikletçileri uğurlayan Selçuklular, bu güzel manzara karşısında bol bol resim çektiler.
Meryemana girişinde yapılan 6.Etabın ardından Selçuk’ta kalan bisikletçiler, 7. Etap için sabah saatlerinde St. Jean Kilisesi önünde yerlerini aldı. 157 sporcunun katıldığı turnuvanın Selçuk-İzmir startını Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ile birlikte TUR sponsoru Vestel’in sahibi işadamı Nazif Zorlu, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı eski Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı verdi.
Selçuk’ta ilk kez start verildiğini ve bunun Selçuk için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.