Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Bölümü öğrencileri, okulun atölyesinde otomobil üretti.
Otomotiv Bölümü 2. sınıf öğrencileri, okul atölyesinde atıl durumdaki demir parçalarıyla saatte 50 kilometre hıza ulaşabilen el yapımı otomobil üretti. Öğrenciler ürettikleri otomobili, BEÜ Teknik Bilimler MYO Proje Sergisi’nde tanıttı. BEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda Öğretim Görevlisi Metin Kaynaklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, atölyelerindeki atıl durumda bulunan hurda parçalarıyla otomobil yaptıklarını söyledi. Otomobilin motorunu da el yapımı hazırladıklarını ifade eden Kaynaklı, "Bu yıl 6’ıncısını düzenlediğimiz proje sergisinde yaptığımız otomotivi sergiledik. Atölyemizdeki hurda atıl malzemelerden böyle bir araç yaptık. Bu araçta hiçbir zaman dışarıdan bir malzeme kullanmadık. Emeğimizle atölyemizdeki hurda malzemelerden yapıp hareket ettirdiğimiz aracımızı projemizde sergiledik. Araç öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Aracımız 50 kilometre hıza ulaşabiliyor. İki zamanlı bir motor. Motosiklet motoru olarak dizayn ettik. Motoru da atölyemizdeki atıl malzemelerden yaptık. Yani hazır bir motor getirip araca takmadık. Tamamen el emeğiyle yapılan bir araç" dedi.
BEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Ercan Işık ise, “Yıllardır elde ettiğimiz deneyimleri arttırarak bu proje sergimizi gösterme imkanımız oldu. Bu projelerin ortaya çıkmasında hem öğrencilerimizin hem de öğretim görevlilerimizin büyük emeği vardır. Her geçen gün projelerin daha da gelişmesini sağlıyorlar. Önümüzdeki yıllarda da bu projelerin daha da başarılı bir şekilde devam edeceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.