Bosna Hersek’in kuzey batısında bulunan, Bosna Hersek Federasyonu, Una-Sana Kantonu sınırları dahilinde yer alan Kljuç şehrinde bulunan Ljiljan Anaokulu’na tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.
Kljuç, Bosna Hersek’in kuzey batısında bulunan, Bosna Hersek Federasyonu, Una-Sana Kantonu sınırları dahilinde yer alan, Saraybosna’ya 250 kilometre uzaklıktaki ve yüzde 99 Boşnakların yaşadığı şehir olma özelliği taşıyor. Şehrin nüfusu 20 bin civarında olduğu Kljuç ilçesinde 1976 yılından bu yana faaliyet gösteren ilçenin tek anaokulu özelliğine sahip, Ljiljan Anaokulu’nun tadilat ve donanım projesi TİKA tarafından gerçekleştirildi. Çatı tadilatı, doğramalar, ısıtma, donanım temini ve bahçe düzenleme çalışmaları TİKA tarafından yapıldı.
Tadilat projesi kapsamında kreş binasında çatının tamiratı, ortak kullanım alanlarının yenilenmesi, kapı ve pencere doğramalarının değiştirilmesi, boya badana işleri kreş bahçesinin düzenlenmesi çalışmaları gerçekleştirildi. Donanım projesi kapsamında ise kreş bahçesinde oyun alanı oluşturuldu. Gerekli oyuncak ekipman sağlandı.
TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle 70 çocuk uygun şartlar altında çocukluğunu daha neşeli ve sıcak ortamda geçirebilecek. 2015 yılında tamamlanan projenin açılışı TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat, Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, TİKA’nın Bosna Hersek Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Una-Sana Kantonu Başbakanı Izudin Saracevic ve Kljuç Belediye Başkanı Nedzad Zukanovic’in teşrifleri ile gerçekleştirildi.