İzmir’de, Engelliler Haftası kapsamında ilk defa engellilere eğlence düzenlendi, engelliler gönüllerince eğlendi.
Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGE-TEKO), Egeliler Kültür ve Dayanışma Derneği (EGE-DER), Genç Acarlar Özel Eğitim Merkezi ve Buca Belediyesi’nin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında ilk defa sadece engellilere eğlence düzenlendi. ’Engelli olmak hayatı yaşamak için engel değildir’ sloganıyla yapılan eğlence Buca Genç Acarlar Düğün Salonunda yapılırken bu güne gönüllü olarak İzmirli sanatçı Mikrop Hikmet, Şair ve Radyo Programcısı Ömer Köroğlu da katıldı.
ENGELLİLER YERİNDE DURAMADI
Engellerin yıkıldığı eğlence, engellilerin geri dönüşümle yaptığı elbiselerinin defilesiyle başladı. Defilede elbisesini yapan engelliler kendi kıyafetinin de mankenliğini yaptı. Sonra Mikrop Hikmet, hareketli şarkılarla engelli konuklarını eğlendirdi. Şarkı sırasında tekerlekli sandalyesinde bile yerinde duramayan engelliler gönüllerince oynadı, günün keyfini çıkardı.
Engelliler için eğlence organizasyonunu yapan ve 35 yıldır engelliler için mücadele veren engelli eğitmeni güven Aksaray, ’’Her yıl 10-16 Mayıs Engelliler Haftasını engelliler ile birlikte kutluyoruz. Şimdiye kadar hep kutlamaları panelle yapıyorduk. Bu defa engellilerle bir olalım dedik, onlarla eğlenelim onlarla oynayalım dedik. Bu organizasyonu düzenlerken zorluk çektik. Salon bulmakta güçlük çektik. Hiçbir belediye yardım etmedi bize. Kendi başımızın çaresine baktık ve bu güzel günü hep birlikte inşa ettik. Eğlenmek engellilerinde hakkı. Kendi haftalarını doyasıya kutladık bugün’’ dedi. Programa katılarak engellileri eğlendiren Mikrop Hikmet de, ’’Engelli dostu olmak bir ayrıcalıktır. Engelliler çok özel insanlar. Yeter ki kalplerde engel olmasın.Çünkü engelliler, engelsiz yüreklerdir. Bu organizasyonu düzenleyenler ve bizi davet edenlere teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.